AK Parti’de eleştiri var - CHP’de kafalar karışık

Ahmet Metin Genç kutlamadı… Haydar Revi hepsini uyardı yetmedi..  AK Parti’de Murat Zorluoğlu rahatsızlığı sürüyor.

AK Parti’de eleştiri var - CHP’de kafalar karışık

Haber61 - Haber Servisi - Yorum Analiz - Levent Ustabaşı - AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun aday gösterilmesi Trabzon’da AK Parti Teşkilatlarında ilginç tepkilere neden oldu. Sessiz ve derinden gelen tepkiler günden güne artmaya başladı.

İLK TEPKİ; TEŞKİLAT YİNE YOK SAYILDI

AK Parti’nin bası sosyal medya hesaplarından, “Teşkilat yok sayıldı, temayül yapıldı ama sonuçları önemsenmedi. Teşkilatın görüşleri alınsada yok sayıldı. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’a getirildiğindede bu oldu. Gitti bir Orhan geldi bir Orhan”  yazılmaya başladı. Bunun önüne geçmek için hamleler yapıldı.  AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, aday olmayı istiyordu bu olmayınca morali bozuldu. AK Parti il yönetiminden bir kaç isimde belediye başkan aday adaylığı için uğraş verince AK Parti Trabzon’da lidersiz duruma düştü. Bu eleştirileri bastırmak veya karşılamak için bir şey yapılmaması tepkileri artırdı. 

AK PARTİ’DE ELEŞTİRİ VAR CHP’DE KAFALAR KARIŞIK

Günden güne artan tepki ve eleştiriler karşısında neler yapılacağı merak koşunu.. Bu arada Muhalefet partiler de Murat Zorluoğlu’nun Van Valiliğinden gelip  aday gösterilmesini, eleştirmeye başladı. AK Partililere taş atan CHPli yöneticiler, şimdi kendi adaylarını belirleyecekler. Büyük ihtimal olarak da Volkan Canalioğlu düşünüyorlar. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya net bir şekilde söylemese de dolaylı olarak Canalioğlu’nu işaret etti. Canalioğlu CHP Trabzon eski milletvekili ve eski belediye başkanı idi. Ama bazı CHP kurmayarı “Büyükşehir değil Ortahisar adayımız Canalioğlu” diyorlar. Belliki CHP’nin kafası karışık.

HAYDAR REVİ KİMLERİ UYARDI

Bu arada Ahmet Metin Genç cephesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i sevenler ve Ortahisar belediyesinde çalışanlar, “Ahmet Başkan olmazsa Trabzon’da kaybederiz” demeye bunu sıkça dillendirirken medyayı ve sosyal medyayı kullanmaya başladı. Ahmet Metin Genç’in aday gösterilmeyece yönünde rüzgar estirilmeye başlandığı algısı yükselmeye başladı. Bir gazetenin Ahmet Metin Geni konusunda, “AK Parti ateşle oynuyor” manşeti atması, bardağı taşıran son damla oldu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon’a gelir gelmez Ahmet Metin Genç’i uyardı. 

GENEL MERKEZE GÖZ DAĞI MI? BÜYÜKŞEHİR’DE YAPILANI BİZE YAPMAYIN MESAJI MI?

Bu arada Ahmet Metin Genç’in sosyal medya hesabında Murat Zorluoğlu’nun aday gösterilmesi kutlamadı. Hiçbir şekilde kutlama mesajı yayınlamadı. Genç’i destekleyenlerde bunu yapmadılar. Bu AK Parti genel merkeze bir gözdağı olarak iletildi.  
AK Parti’de oluşan rahtsızlık bakalım nasıl giderilecek?

AK Parti İl Yönetimi acil koduyla toplanacak. Murat Zorluoğlu’nun devasa bir organizasyonla karşılanması için ekipler oluşturuluyor. Bir iddiaya göre ise Ahmet Metin Genç’in aday gösterileceği ve Murat Zorluoğlu ile birlikte Trabzon’a gelecekleri havalimanında karşılanacakları söyleniyor.

VEKİLLER KİMİ DETSEKLİYORLAR

Bu arada kulislerdeki bir bilgiyi daha paylaşalım. AK Parti Trabzon Milletvekilleri hangi adayı destekliyorlar? Buna bazı kaynaklar şöyle cevap veriyorlar; Salih Cora’nın Ahmet Metin Genç’i, Muhammet Balta Haydar Revi’yi, Bahar Ayvazoğlu Ergin Aydın’ı desteklediği bu yönde öneri sundukları ifade edildi. Adnan Günnar’ın ise hiçbir görüş bildirmediği öğrenildi. Diğer taraftan Murat Zorluoğlu’nun da ilçe belediye başkan adayları konusunda görüş alındığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset