AK Parti'de adaylar belirleniyor! İşte ilk toplantının tarihi

AK Parti, 31 Mart'taki yerel seçimler için adaylarını belirlemek üzere "Aday Tespit Komisyonu"nu oluşturdu. Komisyonun, ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde gerçekleştirmesi planlanıyor.

AK Parti'de adaylar belirleniyor! İşte ilk toplantının tarihi

AK Parti, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belediye başkan adaylarını belirlemek üzere Aday Tespit Komisyonu'nu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki komisyonun ilk toplantısı 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Komisyonda, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alacak.

Aday belirleme sürecinde, temayül yoklamaları, anket sonuçları ve önceki seçim sonuçlarını değerlendirilecek olan komisyon, ayrıca Teşkilat Başkanlığı ve ilgili şehir milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alacak.

Komisyon, tüm belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve ilan edilmesine kadar çalışmalarına devam edecek. AK Parti, adaylarını aralık ayının ortasından ocak ayının sonuna kadar açıklamayı planlıyor.

Parti yetkililerine göre, büyükşehir ve illerde 3 dönem kuralına takılan belediye başkanı bulunmamakla birlikte, ilçe belediye başkanları arasında ise bazı değişiklikler olabileceği belirtiliyor. AK Parti, belediye başkan aday adaylığı başvurularını 9-22 Kasım tarihleri arasında almış ve 26 Kasım'da temayül yoklamasını gerçekleştirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler