AK Parti Trabzon'dan açıklama

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Köksal Boz, CHP Trabzon İl Başkanvekili Yavuz Karan'ın Trabzon Belediyesi ile ilgili söylediği sözlerin gerçekle alakası olmadığını söyledi. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Köksal Boz, Yavuz Karan'ı sert bir şek

AK Parti Trabzon'dan açıklama

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Köksal Boz, CHP Trabzon İl Başkanvekili Yavuz Karan'ın Trabzon Belediyesi ile ilgili söylediği sözlerin gerçekle alakası olmadığını söyledi. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Köksal Boz, Yavuz Karan'ı sert bir şekilde eleştirerek geçen günlerde düzenlediği basın toplantısında Trabzon Belediyesi ile ilgili doğru olmayan rakamlar verdiğini anlattı.

Trabzon için siyaset yapan kişilerin doğru olmayan açıklamalar yapmasının Trabzon adına üzüntü verici bir durum olduğunu ifade eden Boz, şöyle konuştu: "CHP il başkan vekilinin geçen hafta yapılan AK Parti danışma meclisi toplantısında yapılan konuşmalara verdiği cevapta ortaya koyduğu rakamların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Rakamlar gerçek dışı olduğu gibi ortaya konan tespitlerin de yanlış olduğunu anlatan Boz, sözlerine şöyle devam etti: "Danışma meclisi toplantımızda Trabzon Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon eski Belediye Başkanı 19.5 milyon liralık mülk sattı. Tekel binasının bulunduğu alan kat karşılığında Trabzon Belediyesi'ne belediye binasının yapılması dışında 7 milyon 100 bin lirada para karşılığı satıldı. Bu paralarla ne yapıldı diye sorarlar cümlesini kullanmıştır. Bu ifadelere cevap vermeye çalışan Karan, Trabzon'un meselelerinde ne kadar habersiz olduğunu göstererek, 7.5 milyon lira yeni belediye binasının yapımında kullanılmıştır demektedir. Trabzon Belediyesi'nin AK Parti'de olduğu dönemde Trabzon Belediyesi'nin malı yapılan, Tekel binası CHP döneminde kat karşılığı özel bir firmaya verilip üzerine de 7 milyon 100 bin lira alınmasına ve belediye hizmet binasının yapımında belediyenin kasasından tek kuruş çıkmamasına rağmen CHP'nin il başkanı burası için 7 milyon 500 bin lira harcandığını söylemektedir. CHP il başkan vekilinin doğru bilgiye dayalı olmayan açıklamalarına anlam veremiyoruz"

Boz, Yavuz Karan'ın aynı şekilde 2009 yılı içinde Trabzon Belediyesi'ne gelen bağışların nereye kullanıldığını sorduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Partili Trabzon Belediyesi'nin veremeyecek hiçbir hesabı yoktur. Sayın Karan merak ediyorsa bunları biz kamuoyunun bilgilenmesi için bir kez daha açıklayalım. 2009 yılı içinde Trabzon Belediyesi'ne toplam 5 milyon 230 bin 42 liralık bağış para gelmiştir. 9 Haziran tarihinde gelen 1 milyon 500 bin liralık acil yardım akaryakıt alımında kullanıldı.

16 Haziran tarihinde yine Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen 1 milyon 453 bin 917 lira cadde ve sokak düzenlemelerinde kullanıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan 18 Kasım tarihinde gelen 145 bin liralık ve 131 bin 152 liralık bağışlar kamulaştırmalarda kullanıldı. 3 Aralık tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen 2 milyon liralık bağış da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nin hak edişlerinin ödenmesinde kullanıldı. Sayın Karan bilmeden söyleme alışkanlığından olsa gerek bir önceki yönetimin kasada 1 milyon 200 bin lira ile görevi devrettiğini söylüyor. Bu bilgileri kimden nasıl almış bilmiyoruz. Kendisine bilgi verenler Sayın Karan'ı yanıltıyor. Çünkü önceki yönetim görevi devrettiğinde Trabzon Belediyesi'nin 79 milyon lira borcu bulunuyordu ve belediyenin bankadaki parası sadece 226 bin lira idi. Yani çalışanların bir aylık maaşlarını verebilecek bir parası dahi yoktu. Bugün ise Trabzon Belediyesi çalışanlarına maaşlarını ve ikramiyelerini her ayın 14'ünü bir gün bile geciktirmeden ödemektedir."

CHP İl Başkanvekili Karan'ın açıklamasında 2009 yılında Trabzon Belediyesi'nin 10.5 milyon lira borca sokulduğunu iddia ettiğini hatırlatan Boz, şunları söyledi: "Trabzon Belediyesi'nin 2009 yılında borçlanması 3 milyon 517 bin liradır. Bu paranın 328 bin 728 lirası TRABRİKAP'ın tesis yapımı için, 93 bin lirası kanalizasyon yapımı için, 1 milyon 224 bin lira ile 200 bin liralık kısmı kıdem tazminatı kredisi için, 1 milyon 449 bin liralık kısmı yeni otobüslerin alımı için 221 bin 599 liralık kısmı çekici alımı için kullanılmıştır."

Trabzon Belediyesi'nin 2009 yılı için başka bir borçlanması olmadığını belirten Boz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Karan 2008 yılında TRABEL'in 265 bin lira kar etmesine karşılık 2009 yılında 563 lira zarar ettiğini söylemektedir. TRABEL'in 2009 yılında zarar etmesi temizlik hizmetlerinin birleştirilmesi nedeniyle TRABEL'de çalışan kıdem tazminatlarının ödenmesi sonucunda muhasebat açısından oluşan bir durumdur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset