AK Parti Trabzon'da toplantı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç saat 13.00 itibari ile basın açıklaması yapacak. AK Parti İl Başkanlığında yönetim Kurulu toplanıyor.Başkan Ahmet Metin Genç açıklama yapıyor.Kongre sonrası ilk basın toplantımız. Görevi devraldığımızdan sonra

AK Parti Trabzon'da toplantı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç saat 13.00 itibari ile basın açıklaması yapacak.

AK Parti İl Başkanlığında yönetim Kurulu toplanıyor.

Başkan Ahmet Metin Genç açıklama yapıyor.

Kongre sonrası ilk basın toplantımız. Görevi devraldığımızdan sonra basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Teşkilat, Belediye, milletvekilleri, fındık, devlet bakanı ve sosyal hizmetlerle ilgili açıklama yapacağız.

Kongre sürecini geride bıraktık. Amaçlarımız doğrultusunda devam ediyoruz bütün teşkilatlarımız ziyaret ettik. Bundan sonra da hep birlikte olacağız. Yaz dönemi dolayısıyla milletvekillerimiz memleketinde. Parti olarak düzenleme yapıp yaz dönemini Ramazan dahil olmak üzere çalışmalarımız sürdüreceğiz.

Son gündem olan fındık. Muhalefet alışkanlığını devam ettiriyor. İşin esasını öğrenmeden açıklama yapıyorlar. Bunlar muhalefetin alıştığı tavırlar. Bakanımızın aldığı kararı bizim vatandaşa anlatma gibi bir durumumuz var.

2000-2001 yılında farklı olan  hükümetteki  alınan kararı destekledik, desteklemiştik. Fiskobirlik kendi görevinden uzaklaşmış, fındığı alıp satamaz duruma gelmiş. TMO ile beraber tamamen piyasaya girilerek çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Zaman zaman sıkıntılar yaşasada TMO fındık görevini yapmıştır. TMO'nun görevi fındık alıp satmak değildir. Bu yeni kararla vatandaş mağduriyetten kurtarılacaktır. Gerçekçi olmamız gerekir. Son yıllarda fındığın dikili oladuğu araziler genişlediği fark edildi. Hükümet bunu fark etmiş. Özal döneminde fındık dikim yasası çıkarılmış fakat işleme konulamamıştır.

Devletimiz bundan sonra kendi kurumu dahi olsa alış veriş yapmayacak. Üreticimiz primle desteklenecek. En önemlisi fındığı yerinde yetiştirmek gerekiyor. Arz-talep  olmasını istemiyoruz. Bu politika geleceğimiz adına akılcı bir politika. Önümüzdeki dönemlerde fınık asli vatanında yetşecek. Kaliteli fındık yetiştirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıllardan dolayı dış ülkelere karşı ihracat sınırımız daralıyor. Hükümet bu kararıyla bir kooperatif olarak mutlaka fındık alıp-satacaktır. Fiskobirlk'e alternatif olarak TMO piyasaya sunulmamıştır. Bu radikal bir karar. Yeni uygulamada mutlaka sorunlar olacaktır.

BELEDİYE BAŞKANI VE PROJELER

29 Mart bir milat oldu. Biz vatandaşlara 29 martta söz verdik. Belediye başkanımız çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti olarak ne söz vermişsek yapacağız. Trabzon'umuz hala layık olduğu yerde değildir. Bu hizmetlere vesile olacaksak, bizler elimizden geleni yapacağız. Belediye başkanımızla Ankata'ya köprü oluşturarak görevimizi yapacağız.

Erdoğdu yolu Karayolları ağına alındı. Süratle yatırımımızı başlatacağız. Ayasofya Müzesinin yanında olan ödenekler aktarıldı. Zağnos köprüsü, Yavuz Selim Bulvarındaki çalışmayı sürdürüyoruz. 2.Tanjant yolu Karayolları ağına alındı. Ayasofya kavaşaı ile itfaiye kavşağı projelerimiz var. Bunlar bizim özet projelerimiz. Önceki dönemden kalan projelerle ilgili Hamamizade 'ye ödenek aktarıldı. Doğalgazı da belediye başkanımız takip ediyor.

2001 Olimpiyat bayrağı şehrimize geldi. Trabzon'umuzu en iyi şekilde 2011'e hazırlayacağız. 2 Dönem AKP Trabzon'da çok iyi işler yaptı. Her yıl Atasu barajına en az 20 trilyon olmak üzere ödenek aktardık. Trabzon'u sağlıklı suya kavuşturacağız.

SELMA ALİYE KAVAF'IN ZİYARETİ YORUMU

2 gün önce Devlet Bakanımız Selma Hanım ilimizi ziyaret etti. Ak Parti Trabzon'da da uzanılmayan alanlara da uzandı. Çocuk yuvalarını ziyaret ettik. Artık o çocuklarımız yurt ve yurtlu söyleminden kurtaracağız. Sevgi evleri projeleri ile bu sorunu gidereceğiz. O çocuklarımızı o binalardan çıkarıp aile toplumu arasına sokacağız. TOKİ sevgi evlerini yaparak hayata geçirecek.

 Bölgemiz yağış alan bir bölge.  Çok şükür can kaybı önemli sayıda yok. Giresunlu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset