AK Parti Trabzon’da eksildi!

Türkiye bugün tarihin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirdi. AK Parti'nin Trabzon'daki milletvekili sayısı düştü.

AK Parti Trabzon’da eksildi!

Haber61 Haber Servisi

Türkiye bugün sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için oy kullandı. Sandıktan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti lider olarak çıkarken Doğu Karadeniz’de ise AK Parti bir çok ilde vekil sayısını korurken Trabzon ve Ordu’da düşüş yaşadı.

26. Dönem Milletvekili seçiminde Trabzon’da Ak Parti 5 Milletvekili çıkarırken bu kez 4 milletvekili çıkarabildi. Önceki dönem CHP’den tek milletvekili varken bu seçim sonucunda iseCHP ile birlikte İyi Parti de 1 vekil çıkardı. Böylece Trabzon’da sonuçlar 4 Ak Parti – 1 CHP – 1 İyi Parti şeklinde oluştu.

Trabzon’un dışında AK Parti’nin düşüş yaşadığı bir diğer il ise Ordu oldu. Ordu’da önceki dönem 4 Milletvekili çıkaran Ak Parti bu kez 3 vekil çıkardı.

Bayburt’ta milletvekili sayısının 2’den 1’e düşmesi nedeniyle AK Parti önceki dönem 2 vekil çıkardığı şehirden bu kez mecburi olarak 1 vekil çıkardı.

Ak Parti diğer Doğu Karadeniz illerinde önceki dönemde olduğu gibi Samsun 6, Giresun 3, Gümüşhane 2 ve Artvin 1 milletvekili çıkardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset