AK Parti Trabzon'da kongre heyecanı

AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi yapıldı.

AK Parti Trabzon'da kongre heyecanı

Haber61 - Haber Servisi - AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi Hayri Gür Spor Salonunda yapıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kongre salonu vatandaşlar ve delegeler tarafından dolduruldu. Polie ekipleri çok yoğun önlemler alırken komşu şehirlerden de takviye polis ekipleri getirildi.

AK Parti Trabzon'da kongre heyecanı

Divan Kurulu'nun seçilmesi sonrasında Kongre gündemi delegelerin oylarına sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Çalışma ve Faaliyet Raporları okundu. Daha sonra bütçe ile ilgili bilgiler okundu ve Yönetimin ibrası oylandı. Yapılan oylama sonrasında yönetim oy çokluğu ile ibra edildi. Yapılan konuşmalar sonrasında seçime geçildi.

HAYDAR REVİ YENİDEN BAŞKAN

Yapılan seçimde 652 oy kullanma hakkı bulunan delegenin 387'si oy kullandı. Oyların tamamına yakınını alan Mevcut Başkan Haydar Revi yeniden başkan oldu.

AK Parti Trabzon'da kongre heyecanı

AK Parti Trabzon'da kongre heyecanı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kongrede yaptığı konuşmada "Bugün güçsüz değiliz. Bugün endişeli değiliz bugün kuvvetli bir Türkiye’yiz. Bugün hepbirlikte yine çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bütün dünyanın bir araya gelip huzurumuzu ve düzenimizi altüst etmeye çalışıyorlar. Trabzon sana anlatmaya gerek yok. Lidersizdik bugün Allah’a hamd olsyun ki Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var. Trabzon Bu anlattıklarını yaşıyorsunuz. Güçlü kararlı iradenizle gerçekleştiriyorsunuz. Allah’a şüür ki geleceğe hasta adam bir Türkiye bırakmıyoruz. Geleceğe güçlü bir Türkiye bırakıyoruz. Bütün dünyaya şifa olan bir Türkiye hazırlıyoruz. Bu anlattıklarımızın sahibi sizlersiniz ve Cenabı Allah’tır. Yarınlara ülkemizin geleceğini hazırlayan güçlü kadrolarla olmaktan gururu duyuyoruz. Yüzümüzü yere baktırmadık. Ülkemize milletimize partimize ve bugün AK Parti ailesine kongremizin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi kongrede yaptığı konuşmada "Teşkilatımızın her kademsinde görev yapmış arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kongreler sadece devir teslim töreni değildir. Görevi bırakacak arkadaşlarımızla Aynı dava şuuru ile yola devam edeceğiz. Geçen 3 yıllık dönemde arkadaşlarımızla birlikte seçimler yaşadık. Referandum yaşadık. Ama en önemlisi hain darbe girişimini beraber yaşadık. Hep birlikte darbeye direndik. Bu darbeyi de hep birlikte ortadan kaldırmış olduk. Daha sonra  anlaşdık ki bu yönetim şekliyle bu darbelerin sonu geçemeyecek." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuşmasında “Başkan partiler için rekabet hız haset kırgınlık kavga yeridir ancak AK Parti için yeniden diriliş anlamı taşıyor. Bugün ki kongre inşallah Trabzon’umuz için hayırlı olacak. Biz Türkiye olarak fiili bir savaş içindeyiz. Türkiye artık resmi bir savaş içerisindedir. 100 sene önce ecdadın bu coğrafya için yaptığı Kurtuluş savaşından çok daha çetin bir savaş içindedir. O tünellerde ele geçirilen silahların hangi ülkelere ait olduğunu biliyoruz dimi. Bunların arkasındaki güçlerle kurtuluş savaşı veriyoruz. Türkiye olarak bu çetin kurtuluş mücadelesinde Türkiye2nin başındaki başkomutanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Trabzon olarak durmaya var mıyız? 2019 seçimlerinde AK Parti seçimlerinde Trabzon olarak yüzünü ağırtmayacağız. Güçlenen teşkilatımızla daha da ileriye taşıyacak bir seçim geçireceğiz. AK Parti’yi daha yukarıya taşımaya var mıyız?” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da yapılan kentsel dönüşümlere, botaniğe baksak, Bakanımızın şehrimizi doğalgaz ile donatılmasına bakarsak. Yüzde 80 oranında doğalgazı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bütün bakanlarımız Trabzon’u başka bir hale getirmektedir. Biz hepimiz en mücadeleleri vatanımızın birliğini, Milletimizin birliğini, devletimiz ve milletimizle en iyi şekilde savunan şehrimizde Yüzde 70 yüzde 80 ile bütün halkımızı kucaklayacağız” dedi.   

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı konuşmasında “Cumhurbaşkanımız en güzel şekilde ağırlayacağınızı biliyorum. Biz deri de en güzel şekilde misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yaptığı konuşmada “Biz sizleri ruh ikizi olarak görüyoruz. Biz Trabzon’u abi olan insanların şehri olarak biliriz. Biz Trabzon’u dim dik duran doğruya doğru eğriye eğri diyen insanların şehridir Trabzon. Bir duruşun adıdır AK Parti. Recep Tayyip Erdoğan bir lider değildir. Bir duruşun, tefekkürün bugün ki halidir. Bugün liderimizle birlikte teşkilatlarımızı 1919’dan 2019’a koca bir yüzyılı düşünecek olursak bu teşkilatlar bu milletle yürümek için heyecanla hareket ediyorlar. 16 Nisanda çok önemli bir sistem değişikliği yaptık. Biz yeniden başlıyoruz. Biz büyük dirilişin 2023-2053- ve 2071 de devam etmesi için bugün koşu bittikten sonra da koşan atlar gibi yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Genel başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaptığı konuşmada “Kardeşlik 81 milyonun kardeşliğidir. Bizi millet yapan değerler etrafında miras değerlerimizle birlikte oluşturduğumuz kardeşliğimiz çok önemlidir. AK Partiye yetki verdiğiniz 3 Kasım 2002den bu yana her daim kardeşliğimizi gözettik Koruduk. AK Parti sıradan bir parti değildir. AK Parti duruşu olan bir partidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset