AK Parti kurucusu ve Milletvekilline bu yapılan pes dedirtti

AK Parti Kurucusu Mehmet Atilla Maraş'tan önemli açıklamalar.

AK Parti kurucusu ve Milletvekilline bu yapılan pes dedirtti

AK Parti Kurucusu Mehmet Atilla Maraş, Ahmet Davutoğlu öncülüğünde 13 Aralık 2019'da kurulan Gelecek Partisi’ne geçmesi sonrasında maruz kaldığı durum ile ilgili “Bugün, biat etmeyenlerin dışlanması tescil edilmiş oldu” dedi.

Gelecek Partisi kurucular kurulunda yer aldıktan sonra televizyon programı sonlandırılan, Jüri üyeliğinden çıkarılan ve kurucusu olduğu ‘Şairler ve Yazarlar müzesi’ kapatılan Mehmet Atilla Maraş önemli açıklamalarda bulundu.

Maraş, “Benden korkmalarına gerek yoktu. Ben hep aynı kişiyim. Siyasi konjonktür değişti biz istenmeyen kişiler olduk. Bugün Gelecek Partili oldum diye banisi olduğum Şairler ve Yazarlar Müzesini kapattılar. Bugün, biat etmeyenlerin dışlanması tescil edilmiş oldu. Bugüne kadar ifade özgürlüğü için mücadele ettim. Ben sadece Allah'a biat ederim sadece Allah'a itaat ederim. Gelecek partisi olarak insanlık onurunu yüceltmek için çalışacağız. AK Parti 2010'dan sonra ne olduysa başka bir mecraya savruldu. Toplumun tüm kesimlerinin ortak aklı partimizde vücut bulacak. Evrensel değerlerin tesisi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

MEHMET ATİLLA MARAŞ KİMDİR?

1 Temmuz 1949 tarihinde Şanlıurfa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1971 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Çeşitli kamu kuruluşlarında öğretmenlik, mühendislik ve yöneticilik yaptı. Mesleği gereği Anadolu'yu bir uçtan bir uca gezdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Dünya Kültür ve Sanat Akademisi Fahri Edebiyat Doktoru Payesi Sahibi, 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Evli- 7 Çocuk babası.

Yazı hayatına lise sıralarında şiirle başladı. 1966'da Adımlar ve Balıklı Göl dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Şiirleri; Hareket, Mavera, Harran, Dergâh, Yedi İklim, Dil ve Edebiyat dergilerinde yayınlandı. Yeni Devir ve Yeni Şafak gazetelerinde yazılar yazdı. 1967'de yazdığı Ayney şiiriyle tanındı.

1981'de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Şehrayin adlı şiir kitabıyla yılın şairi seçildi. Yurt içinde ve yurt dışında birçok şiir etkinliğine katıldı. Şiirleri, birçok dünya diline çevrildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset