AK Parti Kongresi dış basında

 Irak Kürt bölgesindeki basın yayın organları AK Parti'nin kongresine geniş verirken, Barzani'nin kongredeki konuşmasını manşetlerine taşıdı. Bölgesel Yönetiminin resmi internet sayfası, Mesud Barzani'nin Kürtçe konuşmasının tamamına yer verirken, KDP'nin

AK Parti Kongresi dış basında

 

Irak Kürt bölgesindeki basın yayın organları AK Parti'nin kongresine geniş verirken, Barzani'nin kongredeki konuşmasını manşetlerine taşıdı.
 
Bölgesel Yönetiminin resmi internet sayfası, Mesud Barzani'nin Kürtçe konuşmasının tamamına yer verirken, KDP'nin yayın organı Xebat gazetesi, "AK Parti, Türkiye'yi ileriye taşıdı" manşetiyle kongreye ve Barzani'nin kongrede yaptığı konuşmayı sayfalarında duyurdu.
 
Rudaw gazetesi de Barzani'nin "Silahların susması ve barışın tesisi için Erdoğan'a destek vermeye hazırız" sözlerine manşetlerinde yer verdi.
 
Irak Türkmen Hareketi Lideri Karhi Altınparmak ise kongreyi dünyanın en önemli partilerinden birinin kongresi olarak gördüklerini belirterek, "Erdoğan ve Barzani'nin konuşmalarını çok önemli ve olumlu bulduklarını" söyledi.
 
Yunan basını
AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi Yunan basınındaki haberlerde de geniş yer buldu.
 
Ta Nea gazetesi, birinci sayfadan fotoğraflı olarak verdiği "Bundan sonraki adım Cumhurbaşkanlığı" başlıklı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın, kongre konuşmasında, siyasette kalacağı mesajını verdiğini bildirdi.
 
Ethnos gazetesi ise, Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti Kongresi'ndeki konuşmasında, kendisini "muhafazakar demokrat" olarak tanımladığını ve AK Parti'yi tüm İslam alemine örnek gösterdiğini yazdı.
 
Elefteros Tipos gazetesi de, konuya ilişkin haberinde, Erdoğan'ın, ülke ekonomisiyle ilgili açıklamalarına değinerek, Türk Başbakan'ın ülkesinin IMF'ye olan borcunun Nisan ayında sıfırlanacağını açıkladığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset