AK Parti Kampa girdi!

AK Parti Kızılcahamam kampı başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kampa katılan partililere seslendi.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan kampa katılan partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi; Türkiye bizden önce uçu

AK Parti Kampa girdi!

AK Parti Kızılcahamam kampı başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kampa katılan partililere seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan kampa katılan partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi; Türkiye bizden önce uçurumun kenarına getirilmişti, demokratik mekanizmalar kilitlenmişti, ülkemiz krizden krize sürükleniyordu. Hamdolsun işbaşına geldiğimiz ilk günden itibaren ülkemiz ayağa kalktı, AK Parti ile büyüme ve gelişme geldi. AK Parti ile kriz kavramı adeta tarih oldu, 9 senelik iktidarımızda geriye doğru tek bir adım hamdolsun atmadık. Sürekli ileri bir demokrasi, ileri bir hukuk için alın teri döktük ve bugünlere geldik. AK Parti ile birlikte Türkiye çözümsüz görünen sorunların üstesinden geldi, ekonomi ile birlikte halkımızın ekmeği, aşı büyüdü. Şimdi bütün ihlassondakika enerjimizi toplayarak yeni bir başlangıç yapıyoruz, iktidar yorgunluğuna zerre kadar prim vermiyoruz çünkü gücümüzü milletten alıyoruz. Beraber koşuyoruz, nice engeller, nice barikatlar aştık sayısız tahrike dahil olduk ama yolumuzdan dönmedik, bu şarkı burada bitmez dediğimizde ülkemiz için yüreğimizde büyük bir aşk ve heyecan vardı. Ondan sonra yolumuza sayısız barikat konuldu ama Allahın izniyle o şarkı orada bitmedi.

"AK PARTİ İLE GÖSTERGELER POZİTİF"

Büyük milletimizin teveccühü ile partimizi kurduğumuz gün bundan sonra hiç birşey eskisi gibi olmayacak dedik ve Allaha şükür 9 sene içinde hiç birşey eskisi gibi olmadı. AK Parti ile beraber Türkiye'nin bütün göstergeleri pozitif istikamete çevrildi, yolun başı ile bulunduğumuz yeri sürekli hatırlıyor ve hatırlatıyorum çünkü zeminimizi asla unutmamak zorundayız. Unutmayalım ki zeminlerini unutanlar eylem ve ihlassondakika söylem tutarsızlığı içine düşerler, biz ise düşmedik hiç bir zaman millete düşün peşimize demedik ve bu psikoloji içinde olmadık. Biz Türkiye'de bundan sonra millet siyasetin arkasından gitmeyecek, siyaset milletin arkasından gidecek derken bunu bütün içtenliğimizle söyledik ve bu yolda, bu anlayıştan vazgeçmedik Allahın izniyle başardık ama başarı bizim nihai gayemiz olmadı.

"YÜZDE 50 HEDEFİMİZE ULAŞTIK"

Devletimizin itibarı, halkımızın mutluluğu için AK Parti olarak 2001'de hedefimiz yüzde 50 dedik, işte bugün o hedefe hamdolsun rabbimize ulaşmış durumdayız. Aynı gün birşey daha söyledik AK Parti sadece Türkiye değil, dünya partisi olacak dedik ve hamdolsun artık partimiz bir dünya partisi bunu da gördük. Hiç birşey sizi yanıltmasın hakkında tezler, kitaplar yazılan parti AK Parti olacak dedik, hamdolsun 9 yılda buda oldu. Şimdi geldiğimiz noktada kendimizi yenilemek zorundayız, siyaseti rakamlarla ifade edemeyiz, bizim için asıl olan niteliktir, bizim Adalet ve Kalkınma ideailimiz ekonomik göstergelerle, istatistiklerle sınırlı değildir. Ahlaki zemin esas alınmadan, adalet olmadan, paylaşma olmadan adalet sağlanamaz. Adaletin paylaşmanın esas olmadığı bir kalkınmanın bize göre hiç bir anlamı yoktur. Geride bıraktığımız iki dönemi aksiyon dönemi olarak adlandırırsak önümüzde ki dönemleri farklı bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Bireye, aileye, toplumsal dokuya daha ihlassondakika çok özen göstermek zorundayız. Hakkaniyete, paylaşıma, kaliteye daha çok odaklanmak zorundayız.

YENİ ANAYASA KONUSU

Milletimiz bize bir görev verdi, konu TBMM'nin ve siyaset kurumunun en önemli gündem meselesidir. Biz bütün samimiyetimizle, ön yargılar olmadan, ön kabuller olmadan bütün düşüncelerimizi ortaya koyduk ve biz en güçlü partiyiz demedik. Şuanda grubu bulunan dört partimi var, TBMM başkanı bizden 3'er üye mi istiyor, tamam dedik itirazda bulunmadık. 29 üyesi olanda 3 üye, AK Parti'de 3 üye vermeyi kabul etti. Anamuhalefet partisi yüz küsür üyesi var onlarda 3, bizde 3 neden? Gelin biz milletçe bu üzümü yiyelim, bağcıyla uğraşmayalım. İnşallah politik bir vakaya feda etmeden bu işi tamamlayalım. Daha önce ifade ettiğim gibi uzlaşma komisyonunun oluşum şekli bunu açık şekilde ortaya koyuyor. Yeni anayasamız bürokratik ideolojilerin değil inşallah ihlassondakika milletimizin eseri olacaktır. Özgürlük alanlarını sınırlayan, belirlenmiş sabitelerle toplumu şekillendirmeyi hedefleyen bir anayasa değil, evrensel değerlerle, milletimizin rızasıyla yapılmış bir anayasaya ihtiyacımız var. 1982 yılından beri istisnasız her kesimin topluma dar geldiğini ifade ettiğimiz ve 29 senedir tartışılan bu darbe anayasasının artık bu bedene uymadığından milletçe herkes mütabıktır. Bugün ki ihtiyacımıza ister yeni bir mukavele diyelim ister adına yeni bir toplumsal sözleşme diyelim, yeni bir anayasa ihlassondakika şart olduğunda herkes hemfikirdir. Biz mukavele, sözleşme gibi hepsinin sınırlayıcı ve yetersiz olduğunu düşünüyoruz zira millet eliyle yapılacak bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti mensubu olan her vatandaşa kendi evinde olduğunu hissettiren bir anayasa olacaktır. Unutmayalım ki başta Cumhuriyetimizin bekası olmak üzere bütün kazançlarımızın güvencesi de demokrasidir. İnşallah milletimizin bu talebini karşılayacağız ve bunu millet olarak birlikte başaracağız.

 

"EMANETİ İYİ YERLERE TAŞIMAK İÇİN BURADAYIZ"

Herkese çağrımız şudur; En az Türkiye büyüklüğünde düşünün zira Türkiye yeni dünyanın kutup yıldızı olmak için sabırsızlanıyor. Türkiye bütün hesaplarını yeniden yapmak zorunda, yeni bir dönem başlıyor, yeni bir sayfa açılıyor. Türk siyasetinin diğer aktörleri önümüzde ki imkanların farkında olmasa da AK Parti bunun farkındadır. Türkiye içine kapanarak geçmişini ziyan etti, bu ülke bu kifayetsiz zihniyetler önünü görmez o çapsız siyasetler yüzünden kör kuruşa muhtaç hale getirilmişti. 2002 öncesinde üç kuruş kredi için bu ülkenin geleceğini hipotek ettikleri halde gittikleri kapıdan eli boş dönmek zorunda kaldılar. Kökü asırlar öncesine uzanan bu millet bu kahırlı manzaraları kaldıramıyordu ama köklü bir millet olduğu için metanetlerini korudular, sabrettiler ve kısa zaman içinde millet iradesinin tecaligahı olan TBMM'yi aslına döndürdüler. Siyasetçiler bozdu, milletimiz yeniden yaptı ne yazık ki bu mücadele ihlassondakika sürerken yıllar yılları kovaladı, çok kıymetli nesillerimiz adeta gün görmeden eriyip gitti. Nice gençler enerjilerini, umut ve heyecanlarını bu ülke için birer projeye dönüştüremeden kaybolup gittiler. Geçmişi kolayca unutup, millet olarak bize ağır bedeller ödetmiş o muhasebeleri yapamazsak bu film yeniden başa sarabilir. Biz millet ve memleket sevdalısı bütün AK Partililer ile birlikte bu dersi çalışarak bunları göze alarak çıktık, dertli olmayan bu işi bitiremez, aşık olmak gerekir aşık olmayan bu işi çözemez. Aşk çok önemli, bizler milletimizin yıllar boyunca sabırla, metanetle taşıdığı emaneti iyi yerlere getirmek için buraya geldik.

"AK PARTİ HİÇ BİR ZAMAN İSTİSMAR POLİTİKASI YAPMADI"

AK Parti siyaseti demokrasi içinde, millet iradesini ve hukuk ilkelerini devredışı bırakacak herhangi bir güç ve iradeye asla yer olmadığını bilen, duruşuyla bu gerçeğin hakkını veren bir siyasettir. Ülkenin kaynaklarını talan etmeye yeltenenlerin bizim aramızda yeri yoktur bunu böyle bilin. Kartivizitinde siyasetçi yazdığı halde her sıkıntıya girdiğinde kapı kapı gezip kurtarıcı arayanların bizim aramızda yeri yoktur, olmayacak. Bu ülkenin menfaatlerini kendi kısır siyasi hesaplarının önüne koyamayanların AK Parti'de yeri yoktur, olmayacaktır. Milletin oyuyla geldiği makamlara oturup, milletin duruşunu beğenmez hale gelenlerin bizim aramızda yeri yoktur, ihlassondakika çünkü bizi milletimizden ayrı düşürecek birşeyin bizim kitabımızda yeri yoktur. AK Parti hiç bir zaman siyaset yaparken istismar politikalarına kitabında yer vermedi, vermeyecektir. Biz olduğumuz gibi görüneceğiz, göründüğümüz gibi olacağız bizim anlayışımız bu olacak.

Bu ülkeyi lüzumsuz olarak kimsenin germeye hakkı yok, bunu bizim milletimiz zaten çok iyi biliyor. Milletimizin çok sevdiği şarkıyı söylediği gibi; Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz, yazımız bir kışımız bir, hep beraber söyleriz biz, halaylar bir horonlar bir aynı sazın teliyiz biz, gönüller bir dualar bir, bir Allahın kuluyuz biz, hasbahçemiz yurdumuzdur, aynı bağın gülüyüz biz. Bir olmak, beraber olmak milletimizin en önemli gücüdür. Herkes müsterih olsun bu ahenki kimseye bozdurmayacağız. Demokrasinin yoluna mayın döşeyenlere izin vermeyeceğiz.

 

"ASKERİME VE POLİSİME KALLEŞÇE KURŞUN SIKIYOR"

Terörle mücadelede yeni bir dönem başladı, şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor ve yapılacak. Terörün acısını en çok o bölgede yaşayan insanlarımız çekiyor, terörün maliyetini en çok onlar ödüyor. Terör acıyı büyütmek istiyor, terörist polisime, askerime kurşun sıkıyor ve bunu kalleşçe yapıyor. Acıyı büyütmek için hamile kadını bir veda yemeğine giden genç kızların yoluna pusu kuruyor zira o cinayet örgütü kaos istiyor, aklı selimin kaybolmasını, metanetimizi yitirmemizi istiyor ama bu büyük millet bu tuzağa evelallah düşmeyecek. İnsan hayatına kastedeni, hayata, masumiyete pusu kuranları hep birlikte lanetliyoruz. Terör yoluyla bu milleti birbirine düşürmek isteyenler bu karanlık ideallerine hiç bir zaman ulaşamayacaklar.

"BUNDAN DAHA İYİ BİR DIŞ POLİTİKA OLABİLİR Mİ?"

Dış politikada önemli adımlar attık, milletimizin belirlediği istikamette bir dış politika, milletimizin tasvip etmediği hiç bir politikadan gidemeyiz. Halka rağmen hiç bir siyaset meşru sayılamaz, bunu bütün dünyaya duyurduğumuz için bizi eleştirenler bilmelidir ki Türkiye'nin imkan ve kabiliyetlerine büyük haksızlık ediyorlar. Türkiye'yi bulunduğu heryerde barışın ve kardeşliğin savunucusu olarak gösterdik ve bu onuru dava arkadaşlarımla paylaştık. Havaalanına inince Türkler geldi, kurtulacağız diye sevinen Somali'li kardeşlerimizin dualarına nail olan bir siyasetten başka bir siyaset kabul edilebilir mi? Üzerine fosfor bomba atılan, açık hava hapishanesine konulan ihlassondakika Gazze'li kardeşlerimizin isteklerine cevap vermekten, uluslararası sularda saldırıya uğrayan vatandaşlarımızın hukukunu aramaktan başka daha iyi bir dış politika olabilir mi? Bugün BM'de Türkiye konuşuluyor, Türkiye'nin haklı tezleri konuşuluyor.

 

"KIBRIS MİLLİ DAVAMIZDIR"

Türkiye'ye gıpta ile bakılıyor bütün Avrupa, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, ülkemiz tarihinden aldığı güçle yeniden ayağa kalkıyor. Artık Türkiye alan el değil, veren eldir. Dün 70 Cent'e muhtaç olan bir Türkiye'ydik bugün dünyanın dört bir yanına kalkınma yardımında bulunan kamu, STK, hep birlikte kasalara bağış toplayan bir ülke haline geldik, Allaha hamdolsun. 30 milyon dolar yardım gönderen bir ülke haline geldik, inşallah devamı da olacak. İşte AB süreci ilk resmi başvurumuzu 1963 yılında yapmışız, bir arpa boyu yol alamamışız biz ihlassondakika geldik 2 yılda Kopenhag kriterlerini tamamladık, müzakerelere başladık. Türkiye AB standartlarına bugün en yakın olduğu noktadadır aslında sahibiz, niye olmuyor derseniz, onlar çok iyi biliyorlar bizde çok iyi biliyoruz biz yolumuza nasıl olsa devam ediyoruz çokta önemli değil. BM'nin ne halde olduğu şuanda ortada bütün üyeleri dökülüyor, şuanda karşılıksız para basıyorlar bakın ne hale geldiler ama Türkiye onlarla ayakta durmuyor, Türkiye kendisi, milletiyle ayakta ve kredi derecelendirme kuruluşları hergün notunu yükseltiyor. Çarşamba günü yayınlanan ilerme raporu bir kez daha AB'nin akıl tutulması içinde olduğunu gösterdi. Bizim bu kararlılığımız neticesinde özellikle setlerin birbir yıkılması bizim tezlerimizin doğru olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki, her ihlassondakika konuda olduğu gibi vize meselesinin de Türkiye'ye bir lütuf olmadığını hatırlatmak istiyorum, Türkiye bu konuda bir ihlassondakika lütuf peşinde değildir sadece hakkı olanı talep ediyor Türkiye hakkımızı alana kadarda devam edeceğiz. Kıbrıs bizim milli davamız, başından beri kazan, kazan ilkesinin hayata geçirilmesini biz savunduk, başından beri yapıcı olan, sözlerini tutan taraf biz olduk ama sürekli işi yokuşa süren Rumlar oldu. Bu süreci çok yakından içinde yaşadık, 2003'ten bu yana Kofi Annan döneminde bu yana bizzat yaşadık, nasıl oyunlar oynandığını bizler yaşadık buna rağmen AB üyeliği ile ödüllendirilen yine Rumlar oldu. AB'ye sesleniyorum hiç rahatısız olmasınlar bu bizim hakkımız, bu sorun artık AB için bir namus meselesidir bunu böyle ele almalıdırlar.

Türkiye çok boyutlu dışpolitikasıyla insanlığın dış politikasıyla dünyanın her konumunda ağırlığını hissettirir konuma gelmiştir. Almanya ile biz göreve geldiğimizde yani 2002 sonunda ikili ticaret hacmimiz 13 milyar dolardı, 2010 yılında bu rakam iki kattan fazla artış gösteriyor ve 30 milyar dolara yükseliyor. Keza Fransa 2002'de 5 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2010'da 14,2 milyar dolar oluyor. ABD ile 2010 sonunda 16 milyar dolara yükseliyor yine 2,5 katlık bir artış var bu ülkeyle de. Bu konumdayken ne yüzle Türkiye'yi eleştirmeye ihlassondakika kalkıyorlar bunu anlamıyorum, önce şimdi Kazakistan'a, 1, 2 Kasım'da Almanya'ya iş göçünden dolayı Almanya'ya gideceğiz dile kolay tam 50 yıldır Almanya'nın ekonomisine katkı sağlıyor, Almanya'da yerleşik vatandaşlarımızın sahip olduğu 70 bin civarında işletme şuanda 3 yüz 50 bin kişiye istihdam sağlıyor ve bu işletmelerin cirosu 35 milyar avro. Biz sadece küresel ekonomilerin etkisini bertaraf etmiyor yerine yenilerini de koymayı başarıyoruz, ekonomimizi bir çok ülke için gıpta haline getiren asli faktör budur.

"SİGARAYI İÇME, ALKOLÜ AZALT, PORSCHE YERİNE FIAT'A BİN"

Buradan medya patronlarına ve işadamlarına seslenmek istiyorum, ben açık konuşurum. Biz bu ara bir kaç zam yaptık hemen başladılar milletvekilleri kendi maaşlarına baksınlar diye, gözüne dizine dursun yahu. Biz 9 yıl boyunca milletvekillerine zam yapmadık sadece en düşük memur ne alıyorsa zam noktasında milletvekili onu aldık ekstra böyle oyunlar oynayalım böyle şeyler yapmayalım. Her milletvekilinin altında araba var diyor, ondan sonra benzin paraları, uçak paraları diyorlar bu terbiyesizliktir. Yahu biz iktidara geldik milletvekillerinin bütün lojmanlarını sattık yahu, bu nasıl terbiyesizlik kalk bunu söylesene bu milletvekilleri satıldığı zaman lojmanlar en ufak ses çıkarmadı bunu bu parlamento AK Parti hükümetiyle yaptı, neden bunu dillendirmiyorsun, şuanda benim milletvekillerimin çoğu kirada oturuyor bunu neden konuşmuyorsun. Yani milleti tahrik etmek için ellerinden geleni ihlassondakika yapıyorlar, zannediyorlar ki milletvekilleri el bebek, gül bebek çalışıyor bu aşk meselesi hele Anadolu milletvekilleri bütün misafirleri ağırlamak durumda oradan gelenleri, ağırlamadığı zaman o televizyon spikeri gibi; Bak bizi misafir etmiyor, barındırmıyor' derler ama onun bundan haberi varsa bile bunu duymaz, ayıptır ayıp. Milletin temsilcisini milletle nasıl ayırırım bunun oyununu oynuyorlar, kardeşim sigara içmezsin olur biter. Alkolü biraz daha az tüketirsin olur biter, kalkıpta porsche kullanacağına lüks 2 bin silindir üstünde kullanacağına gel FIAT kullan düşür harcamaları olur biter. Eğer biz burada işe dikkat etmezsek, rahmetli Özal'ın dediği kemer sıkma olayı gibi işi sıkı tutmazsak Yunanistan'ın durumuna mı düşelim? Biz eşşeği sağlam kazığa bağlayacağız ve sonra Allaha emanet edeceğiz.

"IMF'YE BORCUMUZ 2013'TE BİTİYOR"

Şuanda işsizliğe bakıyorsunuz işte Avrupa ülkelerinin durumu ortada koskoca ABD işsizlikte nerelere yükseldi. Hep bunlar disiplinle yürüyor, Türkiye şuanda Bilişim Teknolojisi'nde atılımlar yapıyor, Türkiye'nin dört bir yanı artık hamdolsun duble yollarla örülüyor yahu benim ülkemde 9 yıl öncesinde uçağa binmek bir lükstü ama artık benim orta halli bir vatandaşım uçağına rahat rahat biniyor bunu görmüyormusun? Bunlar daha çok artacak onlar ne derse desin, bu kervan yoluna devam edecek. Ben milletime şunu söylüyorum, bu yapılan zamlar asla ihlassondakika enflasyonun üstünde değildir altındadır, biz sizi asla enflasyona ezdirmeyeceğiz. Arkadaşlarım bizzat haftalarca çalıştılar sonra beraber çalıştık ama bizim cari açığa karşı da tedbirlerimizi almak zorundayız. Biz birileri gibi gidip birilerinin kapısında kuyruğa giremeyiz bizden önceki iktidarlar gibi, biz IMF'den borç felan almıyoruz şuan, 2013 Nisan'da IMF'ye borcumuz tamamen bitecek.

Hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye ancak bu noktada istikrarın korunması, mali disiplinin elden bırakılmaması bunlar çok önemli. Göreve geldiğimizden beri bu disiplinle bütçe açıklarını büyük oranda kapattık, kamu bütçe açığını yüzde 2,3 seviyesine kadar düşürdük bu yılda yüzde 1 seviyelerine gerilemesini bekliyoruz. Bunlar gelişmiş ülkelerin hayal edemeyeceği bile rakamlardır bugün İngiltere'nin rakamı yüzde 10,4, Fransa'nın yüzde 7 seviyesinde biz bu oranı yüzde 1'e indirmek seviyesinden bahsediyoruz ki bu rakamlar arada ki farkı herhalde açık şekilde gösteriyordur. Bu heyecanı hep birlikte yakaladık, inşallah bu dönem bize nasip oldu, bunu gerçekleştirmenin mutluluğu ile daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz ve Türkiye'yi muhasır medeniyetler seviyesi üzerine biz çıkaracağız.

Değerli arkadaşlarım Türkiye'nin meselelerini ele alacağımız bu istişare toplantısında hep beraber bu yeni dönemi olgunlaştıracağız. AK Parti siyasetinin her temsilcisi, her ferdi bu memleketin birer hizmet neferi olduğunu hiç aklından çıkarmamalıdır. Türkiye'nin her derdiyle ilgilenmek, her sıkıntıya koşmak bizim boynumuzun borcudur. Tek bir arkadaşımızın ne halkın, ne de hakkın huzuruna tek bir kara leke ile çıkmasını istemeyiz. Bu AK Parti'nin özüdür, geçen günlerde kaybettiğim annem için ilgisini, duasını, esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyorum, haklarını bize helal etsinler. Bu sözlerle konuşmama son verirken on yıllar boyunca yürüdüğümüz arkadaşlarımıza nice yollara diyerek bize hatıra bırakarak edebiyete göçen yol arkadaşlarımıza da rahmet diliyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun' diyerek AK Parti'nin gerçekleşen 18. istişare konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset