"AK Parti ile görüş farkımız yok!"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeni anayasanın hazırlanmasının yöntemini uzlaşma komisyonunun kendisinin belirleyeceğini söyledi.Meclis'in önündeki en önemli meselenin yeni anayasa olduğunu anlatan Hamzaçebi, tutuklu milletvekillerinin gündeme geli

"AK Parti ile görüş farkımız yok!"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeni anayasanın hazırlanmasının yöntemini uzlaşma komisyonunun kendisinin belirleyeceğini söyledi.

Meclis'in önündeki en önemli meselenin yeni anayasa olduğunu anlatan Hamzaçebi, tutuklu milletvekillerinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise seçilmiş olan bütün milletvekillerinin Meclis'te olması gerektiğini ifade etti. Meclis'in temsil oranının yüzde 95 düzeyinde olduğunu anlatan Hamzaçebi, temsil edilmeyen yüzde 5'lik bir kesim olduğunu ve onların görüşlerinin de yeni anayasa çalışmalarına dahil edilmesi gerektiğini söyledii. Hamzaçebi, Meclis'te çoğunluğu var diye kimsenin tek başına anayasa yapmaya kalkışmaması gerektiğini kaydetti.

Ayrı ayrı açıklama yapılmasına ilişkin bir soruya Hamzaçebi, "Özel bir niyet yok, onlar hemen ayrıldılar." karşılığını verdi. Uzlaşma komisyonunun kurulması konusunda AK Parti ile herhangi bir görüş farklılıklarının bulunmadığını vurgulayan Hamzaçebi, halkın görüşlerinin alınması, oy kullanan kullanmayan vatandaşların görüşlerinin alınması konusunda, yöntem konusunu Uzlaşma Komisyonunun belirleyeceğini kaydetti. Toplumun bütün kesimlerinin görüşlerinin yansıması gerektiğini dile getiren Hamzaçebi, komisyonda uzlaşılan ve uzlaşılamayan konular olabileceğini, bunun değerlendirmesini Uzlaşma Komisyonunun yapacağını belirtti.

Meşruiyet sorununun olmaması için halk iradesinin yansıması gerektiğini savunan Hamzaçebi, CHP sürece iyi ve olumlu yaklaştığını, meşruiyet sorununun aşılabileceğini ve tartışmalardan uzak durulması gerektiğini ifade etti. Toplumun bütün kesimlerinin değişikliğe katkı sunmasını isteyen Hamzaçebi, seçilmiş tutuklu tutuksuz bütün milletvekillerinin destek olması gerektiğini kaydetti.

BDP'nin Meclise girme kararının olumlu olduğunu dile getiren Hamzaçebi, yasamanın bütün faaliyetlerinde yer alacak olmasının son derece olumlu olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler