AK Parti için flaş iddia! İstanbul'da İmamoğlu'na karşı Trabzonlu isim mi aday olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'de yeniden mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aday olurken, AK Parti'nin de Trabzonlu bir ismi aday göstereceği iddiaları kulislere bomba gibi düştü.

AK Parti için flaş iddia! İstanbul'da İmamoğlu'na karşı Trabzonlu isim mi aday olacak?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle kamuoyuna duyurulacak.

Siyasi kulislerde, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un adı öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürpriz olabilir" ifadesi, Selçuk Bayraktar'ın da gündeme gelmesine neden oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklama kararı alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi arenada heyecan yarattı. Parti içi kulislerde, AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olacağı konuşulsa da Erdoğan'ın "Sürpriz olabilir" ifadesi, Selçuk Bayraktar'ın da adının geçmesine sebep oldu.

Erdoğan, yeni yılın başından itibaren AK Parti Genel Merkezi'nde belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti'nin, MHP ile ittifak yaparak "2019'un rövanşını alma" stratejisi doğrultusunda İstanbul için özel bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

selcuk-bayraktar.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İstanbul adayını 7 Ocak Pazar günü, Ankara adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu. Ancak bu açıklamadan sonra İstanbul adayının Murat Kurum olacağına dair bilgiler ortaya çıktı.

Erdoğan'ın "Sürpriz" ifadesi, partinin stratejik bir ismi olan Selçuk Bayraktar'ın da adının gündeme gelmesine yol açtı. Kulislerde, Erdoğan'ın beklenmedik bir tercih yaparak Selçuk Bayraktar'ı İstanbul adayı olarak gösterebileceği konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'un yanı sıra, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan gibi ilçe belediye başkanlarının da adı gündemde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset