AK Parti hukuk sistemini kırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Türkiye'nin gündeminde ola n demokratik açılım sürecinde yaşananları değerlendirdi. Başkan Yıldız'ın yaptığı açıklama şu şekilde; “Demokratik açılım iddiası ile ortaya çıkan AKP Türkiye ye getirttiğ

AK Parti hukuk sistemini kırdı
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Türkiye'nin gündeminde ola n demokratik açılım sürecinde yaşananları değerlendirdi. Başkan Yıldız'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

“Demokratik açılım iddiası ile ortaya çıkan AKP Türkiye ye getirttiği PKK militanlarınca Türkiye Cumhuriyetinin bir çok değerinin darbeler almasına, hukuk sisteminin kırılmasına neden olmuştur. Şu ana kadar hakimlerin, mahkemelerin savcılarla birlikte, sanıkların ayağına taşınmasının bir başka örneği yoktur.Bu taşıma amaca ulaşmak için hangi bedellerin ödeneceği konusunda fevkalade aydınlatıcıdır. Türkiye'nin temel hukuk sistemini yok saymayı içine sindirerek bu konuda projeyi uygulamakta olduğunu görmekteyiz. Hukuk sistemindeki bu kırılma nedeniyle; Adalet bakanının ve hükümetinin bu yanlıştan sıyrılması mümkün değildir. Bir adliyenin sanığın ayaklarına taşınması, sanıkların helikopterle uçurularak bunların ayağına götürülmesi açık bir müdahaleyi ortaya koymaktadır.
Siyaset hayatımızda, hukuk hayatımızda ağır bir darbe almıştır. İktidar bu uygulaması ile terörist örgütün hukuksal bir ihlal içinde olmadığını, PKK'li olmanın suç olmadığını, isteyen herkesin PKK'li olabileceğini ortaya koymuştur. Çünkü gelenler pişmanlık yasasından faydalanmak için gelmediklerini, aldıkları emirleri yerine getirdiklerini, örgütün bir parçası olduklarını ve mektup getirdiklerini açıkça söylemektedirler. Eğer terör örgütü suç ise temsilci olarak ülkemize gelenlerin de suçlu olması gerekmektedir. Hakim ve savcılar suç tespit edemediğine, örgüt üyelerini serbest bıraktıklarına göre PKK örgütüne üye olmak suç olmaktan çıkmıştır. Bu karar ile PKK örgütü aklanmıştır. Bu çok acı bir tablodur. Çok tartışılması gereken bir tabloyu ortaya koymaktadır. Bu dönüşüm şaşırtıcı bir dönüşüm değildir. Planlanmış bir dönüşümdür.Ülkemize gelenler binlerce insanın sevinç gösterileri ile karşılanmış ve selamlanmıştır.
AKP İktidarı yaptığı yanlışlarla 25 yıl sonra PKK teröristlerini davul ve zurnalarla karşılanmasına o mücadeleyi vermiş örgüt elemanlarını kahraman gibi bağırlarına basmalarına hâkimleri ayağına getirip teröristlerin serbest bırakılmasına imkan sağlamıştır. Demokratik açılım süreci adı altında PKK'lılar lüks cipleriyle sınıra gelip otobüs üstünde insanları selamlayarak Türkiye'de zafer gösterileri yapmalarını sağlıyorsa, teröristleri kahraman haline dönüştürüyorsan, şehit sahibi ana ve babaların keşke bende oğlumun PKK'ye gönderip bir kahraman gibi Türkiye'ye dönüp elimi öpseydi düşüncesine sebep olursun. Şimdi sormak gerekir ? neden 25 yıldır bu terör mücadelesi verildi. Oğlum, damadım genç yaşta neden öldü? Bu tabloya neden olanlar toplumun değer yargılarını, temel siyasi ahlaki değerlerini derinden sarsmıştır.
O proje çok açık bir biçimde bizim Anayasal düzenimizin değiştirilmesini, ulusal bütünlüğümüzün ortadan kaldırılmasını, etnik bir parçalanmanın gerçekleşmesini yeni Kürdistan coğrafyasının kabul edilmesini öngörmektedir.
Bu projeye başta CHP olmak üzere Türk halkı izin vermeyecektir. Bu proje birilerinin elinde patlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset