AK Parti adayları tanıttı

AK Parti bugün Ankara Arena Spor Salonunda 550 adayını tanıttı.Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın takip ettiği toplantının tüm detaylarını Haber61.net’ten ve Radyohaber61’den takip edebilirsiniz.Şu anda Ankara Arena’da aday gösterilmeyen Sel

AK Parti adayları tanıttı

AK Parti bugün Ankara Arena Spor Salonunda 550 adayını tanıttı.

Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın takip ettiği toplantının tüm detaylarını Haber61.net’ten ve Radyohaber61’den takip edebilirsiniz.

Şu anda Ankara Arena’da aday gösterilmeyen Selma Aliye Kavaf haricinde tüm bakanlar, her ilden AK Parti İl teşkilatları, illerin milletvekili adayları ve çok sayıda gazeteci katıldı. Salonda oldukça yoğun bir kalabalık mevcut. Şu anda salonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bekleniyor.

Toplantıdan ilk kareler...

 

Bu organizasyonla aslında AK Parti sadece adaylarını tanıtmıyor aynı zamanda seçim startını da vermiş oluyor. Ayrıca AK Parti’nin seçim şarkılarının da bugün partililere tanıtımının yapılacağı öğrenildi.

11.15—Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Arena Spor Salonuna geldi.

Başbakan’ın konuşmasından satırbaşları…

Bugün Buradaki tablo sadece Türkiye’nin değil Afganistan’ın, Libya’nın, Saray Bosna’nın Gazze’nin umudunu yansıtıyor. Bu fotoğraf barışın, kardeşliğin, huzurun, demokrasinin, istikrarın ortada olduğunu yansıtıyor.

 

Ergenekonun kayıt ofisini bulamayanlar şimdi kendi partisi altında karar ofisi açmaya karar verdiler. Dışarıdan aday bulamadılar. İçerden Silivri’den aday almaya karar verdiler. Şimdi soruyorum siz milletin iradesini mi temsil ediyorsunuz. Çetelerin mafyanın Silivri’nin iradesini mi. Siz gücünüzü karanlık örgütlerden mi alıyorsunuz. Hani siz dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyordunuz. Biraz tutarlı olun. Bir kere de sözünüzün arkasında olun. Bir kere de çark etmeyin. Biz 8.5 yıl boyunca hiçbir çeteye boyun eğmedik. Ruhunu çetelere satanlardan olmadık. Milletin emanetini yere düşürmedik, bundan sonra da öyle olacak. Daha aydınlık bir Türkiye olacak. Aydınlığa tahammül edemeyenler gözü kamaşanlar olacaktır. Biz gücümüzü milletten alır hesabımızı da millete veririz. 8,5 yıl olduğu gibi bundan sonrada geri adım atmayacağız.

Bu kadro bir Türkiye fotoğrafıdır. Burada tek etnik köken, tek bölge, tek inanç grubu yok. Her bölge, her inanç grubundan insanlar bizim 550 kişilik listemizde yer almıştır. Hiç kimse dışarıda bırakılmamıştır.

Listemizde bakıp da Ak Parti'nin bazı bölgelerden çekildiğini söyleyenler açıkça söylüyorum cehli siyaset içindeler.

Bunu söyleyenler değişimden, dönüşümden tazelenmekten bahsemediyorlar. AK Parti hiç bir arkadaşını hele hele yol arkadaşını asla bırakmaz.

Azeri atasözü "Dertsizler yer yüzüne yüktür" der. Evet bizim derdimiz var. Türkiye davamız var. Biz Türkiye'nin meselelerine, sorunlarına çözüm üretecek isimleri, mücevherci kimliği ile cevherleri maden ocağından alarak kuyumcu dükkanına sunuyoruz. Diğerleri öyle değil biz işliyoruz.

Siz tanımıyor olabilirsiniz. Millet nezdinde siyasette neye takabul ettiğini göremeyebilirsiniz. Ama 550 kişinin hepsi vatan aşkıyla, millet aşkıyla yanan isimler.

Romanın da, Çerkezin de, Kürdün de Lazın da bizim gözümüzde bir farkı yok, hepisinin başımızın üzerinde yeri var. Bizde Türk, Kürt, Laz ayrımcılığı yok, olmayacak da.

Ama tek kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

 


Ama birileri bu bayraktan rahatsız. Bu bayrak niçin rahatsız ediyor. Bayrağın rengi hepimizn şehitlerinden alındı.

Bu hilal, bu yıldız neden rahatsız ediyor?

Tek millet, tek bayrak ve tek vatan geliyor. 780 bin metrekaresiyle tek vatan. Hiç bir etnik unsur ve grubun değil, hepimizin. Hepimiz aynı derecede bu vatana ortağız. Hepimiz buraya sahibiz.

Tek devlet... Bu devlet hepimizin ve asla başka bir parçaya bölünmeyecek. Benim Kürt kardeşim kendi ana dilini rahatlıkla konuşur. Cezaevinde kendi ana dilini konuşabiliyor muydu? Hayır, biz açtık. Kürtçe kurslarını biz açtık. Bu adımla yolumuza devam edeceğiz.

Bu ülkede Kürt meselesi artık yoktur, benim Kürt kardeşlerimin meselesi vardır. Ayrıca Kürt vatandaşlarımızın da istismarı var. Bu da bilinsin.

Bizim milli birlik projemizin temelinde bunlar yatıyor. Onun için dedik ki Tek millet. Bu ne demektir; burada etnik bir unsur yok. Siz milleti etnik bir unsura yaslayamazsınız. Onun için de biz devamlı dedik ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanacağız. Her etnik unsur bize göre saygındır. Başımız gözümüz üzerinde hepsinin yeri vardır. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yok bizde.. Bizde ne Türk milliyetçiliği var ne Kürt milliyetçiliği var..

Tek bayrak dedik: Niçin rahatsız oluyorsunuz. Hilalin önündeki yıldız niçin birilerini rahatsız ediyor. Her yıldız bir şehittir bunu böyle bilmemiz gerekiyor. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda şu heda toprağı sıksan şuheda, canı cananı alsında etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.. Bu vatan hepimizin. Bu vatan 74 milyonun tamamınındır. Kimse bu vatan benimdir diyemez. Hepimizindir. Sevgili kardeşlerim geliyorum; sonuncusuna tek devlet. Bu devlet bizim bu devlete hep beraber sahip çıkacağız. Bu bayrağın altında asla ikinci bir devlet düşünemeyiz. Biz Afyon'dan yola çıkarken bunları söyledim. Ben asla tek dil ifadesini kullanmadım. Tek resmi dil ifadesini kullandım. Benim ülkemde herkes anadilini konuşabilir. Bunun önünü de biz bunun önünbü açtık.

Bugün arkadaşlarıma da inşallah toplantıda da özet bazı bilgiler sunacağım. Böylece özellikle Güneydoğu Anadolu'daki istismar kokan politikaları sadece biz çökertebiliriz. Bu ülkede Kürt Meselesi artık yoktur, Kürt kardeşlerimin meseleleri vardır. Diyorlar ki Ak Parti Güneydoğu'da Kürt orijinli adayları çekti:: Ya cehaletleriyle konuşuyorlar ya da bilmiyorlar: 

Bugün 24 saat Kütçe yayın yapan bir kanalımız yok mu? Şimdi biz özele bunun önünü açma gayreti içerisindeyiz. Onlar bir iki saat yapabilirsek öp başına koy dediler. Ak Parti Türkiye'nin her bölgesinde birinci olmuştur. 80 vilayetten milletvekili çıkarmıştır. 

Birileri Kürt kardeşlerimizi istismar ederken diğerleri de şehitlerimizi ve şehit cenazelerimizi istismar ettiler. Biz onlardan olmayacağız. Şu anda CHP'si, MHP'si, BDP'si YGS'yi siyasi ranta çevirmenin gayreti içerisindedir. sözkonusu olan 1.7 milyon gencin geleceğidir. Uykusundan oyunundan fedakarlık yapanların gençlerin fedakarlığını kullanmaya çalışmak ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Sınavda bir kayırma varsa, buna karşı çıkacak ilk kişi ben olurum arkadaşlarım olur. Devletin ilgili kurumları son derece hassas bir şekilde inceliyor. Ama soruyorum bir tek kişinin kayırıldığına dair bir kanıtınız var mı? Yok ama ortada duyguları istismar edecek bir genç grup var. Bu ülkenin başbakanı olarak iddiaların tamamının takipçisiyim. Gönül rahatlığı içerisinde ikinci sınava hazırlansınlar. Taksim'de bin iki bin genci yürütmek problem değil. Biz de kalkar onların karşısına 5 bin 10 bin genci koyarız. Ama biz gerilimden yana değiliz. 

 

Yunus Emre'nin dediği gibi, her dem yeniden doğarız bizden kim usanası..

HAMZAÇEBİ ÖNCE İSTANBUL'U TANISIN

22 Temmuz'dan buyana yapıyoruz ve 12 Haziran'dan sonra da yapacağız. Yapmıştık, yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Dört tane eylem. Bu ara biz bildirgeyi açıklayınca özellikle bir şey söylüyor; Bizim arkadaşımız Hamzaçebi sayın Başbakan'ın iki yeni şehir projesini çok önce açıklamıştı diyor. 4 yıl önce Meclis'te açıkladığını söylüyor. Ben İstanbul'un 4 yıllık belediye başkanlığını yaptım. Akif Hamzaçebi önce İstanbul'u tanısın. Genel Başkanı İstanbul'a başkan oldu adres olarak gösterdiği Kağıthane'ye Kağıttepe dedi.

BUNLAR İSTANBUL'A DA FRANSIZ

Hamzaçebi, bütçe görüşmelerinde Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesiyle ilgili konuşuyor. Hamzaçebi İstanbul'a iki kent kurulmasına değil İstanbul'un doğusu ve batısına iki kent kurulmasıyla ilgili konuşuyor. Bu projenin bizim projemizle uzaktan yakından alakası yok. Bunlar İstanbul'a Fransız..

SİZİN KAPASİTENİZ YETMEZ..

Bizim projelerimizle on binlerce insan istihdam edilecek. Diyorum ya bunların dikili ağacı yok. Kendileri bu açıklamayı yaparken Kadıköy Belediye başkanı diyor ki, yeni kent gerekmez, gecekonduları yenileyelim. Biz bunların minyatür denemelerini yaptık. İstanbul'da bir Başakşehir kurduk. Şimdi aynı yerde Kayabaşı inşaa ediliyor. Aynı şekilde CHP'li bir belediyenin başkanlık yaptığı Ataşehir'i de biz kurduk. Bunlar bizim çıraklık dönemi eserimiz. İzmir'e biz el uzattık. Şimdi kalkmış sıkılmadan teşekkür edeceğine bizim projemize sahip çıkıyor diye, ihtiyacımız yok. Sizin kapasiteniz buna el vermez.

İŞŞTE YENİ SLOGAN

Buradan size yeni bir sloganımızı açıklıyorum: İstikrar sürsün Türkiye büyüsün...

Önceki gün beyannamemizi açıklarken Türkiye hazır hedef 2023 demiştik. MHP Genel Başkanı çıktı bunun patenti bana ait. Sayın Genel Başkan sen 2023'e kadar hedef koyabiliyor musun? Bu millet sana 5 yıllığına iktidar verdi, 3,5 yılda kaçıp gittin. Nasıl yapacaksın? Böyle bir ufku yok, kapasite yok? Şimdi diyor ki onu ben söyledim. 8.5 yıl önce ulaşılmayacak denilen noktalara biz ulaştık. Şimdi daha büyük hedeflere doğru yol alıyoruz. İtibarı ve istikrarlı bir Türkiye için yola devam diyoruz.

 

İZMİR BİZE OY VERSE DE VERMESE DE..

Şu anda Ege Ray'ı yaptık mı? Susuz olan İzmir'e suyu getirdik. Beydağı projesini tekrar başlattık mı? Sevgili İzmirliler biz sizi unutmadık unutmayacağız. Üniversiad'ı kim halleti özel kanunla biz hallettik. İzmirli bize oy verse de vermese de İzmir bizimdir. Yani 780 bin km karenin Ege'de bir incisidir ve biz hiç bir zaman ihmal etmeyiz.

Yarın bu projelerimize sahip çıkarlar dedim ve aynen oldu. Onlar on yıllardır bu ülkenin siyasetinde varsın: Tek başına yönetimlerde bulundun. Ne yaptın ortada bir şey var mı yok.. Günde 6 saat elektriklerimizin olduğu günleri hatırlıyor muyuz? Sayın Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu zamanları hatırlıyor muydunuz? Bakanlıkta palto ile çalışılıyordu. Bizi 5 sente muhtaç ettiler.

Biz İstanbul'u aldığımızda çöp dağları vardı, su akmıyordu, banyo yapmak hak getireydi. Yeni sektörler oluşmuştu. Su satan bayiler vardı. Tankerleri yol ortasında görürdünüz. Kim CHP zihniyeti.. Herkes maske ile dolaşıyordu biz geldik hava kirliliği yok oldu. Çöp dağları yok oldu. İşte çevreci olan Ak Parti zihniyeti. Susuz kenti suya kavuşturan bizdik.

Başkentimiz Ankara'nın bir Havalimanı var mıydı ya? Yakışıyor muydu? Şimdi Ankara'ya havalimanından hafif raylı sistem kuracağız. Sen de yap senin de olsun. Burada sizlere iki önemli vakayı anlatmak istiyorum:

Tarih 11 Nisan 2010. İzmir'in Kiraz ilçesinde 73 yaşındaki bir çoban amcamız Mehmet Kurt dağ başında kalp krizi geçiriyor. Hemen 112 aranıyor ve derhal bir ambulans helikopter amcamızı alıp hastaneye götürüyor.

İzmir'le nasıl ilgileniyoruz görüyorsunuz değil mi..

İkinci olay yer Diyarbakır.. 40 yaşında bir vatandaşımız sabah namazı sonrası köy meydanında kalp krizi geçiriyor. Telefondan 20 dakika sonra Helikopter köye iniyor. Hastamız derhal doktorlar tarafından sedyeye alınıyor ve hasta kardeşimiz o anı anlatıyor: Her halde öldüm de uçuyorum diye düşündüm diyor. O sırada kalbimdeki ağrım arttı ve sonrasını hatırlamıyor.

CHP ZİHNİYETİ BU..

Biz yaptıklarımızı anlatmıyoruz, yaptıklarımız kendisini anlatıyor. Türkiye'nin her meselesine ilişkin çözüm önerimiz var. Tamamen uygulanan bir projemiz var. CHP'nin yaptığı ne, köprü yaparsın yapmayın der. Zihniyet bu. Şimdi de nükleer enerji santrallerine karşı çıkıyorlar. Dünyada 450 nükleer enerji santrali var. Maliyeti itibariyle potansiyeliyle gelişmiş ülkeler kullanıyor. Ama bu cHP zihniyeti olumsuzlukların vekilleridir, yürüyüş yapıp nükleer enerjiyi engellemeye çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar biz çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Afaki hayali hedefler değil kavuşulabilir hedefimiz var.

Daha açıklayacağımız bir çok hedefimiz var, projelerimiz var. 15 gün önceden açıklayacağız.

 

İLK SEÇİM MİTİNGİ BAYBURT'TA..

İki milletvekilini CHP çok gördü bu CHP. İlk mitingimizi Bayburt'ta gerçekleştireceğiz. Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi gardaş. Ardından aynı gün Gümüşhane'ye geçeceğiz.

Çalınmamış kapı sıkılmadık el bırakmayacaksınız. El sıktıktan sonra ıslak mendille ellerini silenlerden olmayacaksınız. Hali hatırı sorulmamış hane bırakmayacaksınız. Üzerinizde Andolu'nun Trakya'nın terini kokusunu hissetmek istiyorum. Ak Parti bugün de milletin umududur. Birinci partidir. Ama rehavete yer yok.

YÜKÜMÜZ AĞIR

Biz gönüller kazanacak ve zerafetten asla taviz vermeyeceğiz. Sokağa çıktığınızda vatandaşımız sizi tanımasa bile işte bu Ak Parti adayı demeli. Yükümüz ağır. Üzerinizdeki yükü tabi hatırlatmadan edemiyorum: Sorumluluğu vazifeyi bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum.

Hani üstad diyor ya;

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal..

12 Haziran akşamında şu mısraları rahatlıkla söyleyeceğiz..

Mehmed’im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir..

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset