Ahmet Türk'e 45 yıl hapis istemi!

Mardin Bağımsız Milletvekili seçilen Ahmet Türk DTP milletvekilliği düşürülmeden önce yaptığı 5 ayrı konuşması nedeniyle yargılandığı davada, hakkında 45 yıla kadar hapis cezası istendi.Savcı, iki ayrı konuşması nedeniyle de 10 yıla kadar hapis istemiyle

Ahmet Türk'e 45 yıl hapis istemi!

Mardin Bağımsız Milletvekili seçilen Ahmet Türk DTP milletvekilliği düşürülmeden önce yaptığı 5 ayrı konuşması nedeniyle yargılandığı davada, hakkında 45 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcı, iki ayrı konuşması nedeniyle de 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan iki davada beraatını istedi.

İKİ DAVADAN BERAAT İSTEDİ

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Ahmet Türk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. İddia makamı hazırladığı mütalaasında, sanık Türk'ün 2006 ile 2009 yılında yaptığı iki konuşmada "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı hatırlattı. Savcı, Türk'ün dosya kapsamında terör örgütü propagandası yaptığına dair kesin delil elde edilmediği için iki davadan beraatını istedi.

DTP MİLLETVEKİLİYKEN YAPTIĞI 7 KONUŞMA

Türk'ün kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve Mardin milletvekili olduğu 2008 yılında Diyarbakır'daki Nevruz konuşmasına dikkat çekilen mütalaada, "İmralı'dan sayın Öcalan'dan çok açık mesajlar geliyor ve diyor ki bu kan artık dursun, bu ülkenin barışa ihtiyacı var. CPT (Avru İşkence ve Kötü MuameleyiÖnleme Komitesi) raporunda oradaki koşulların yaşanmayacak olmasına rağmen barış diyor. Barış için, kardeşlik için oranın şartları düzelsin, bu bir insani taleptir. Bu barışın kapısını aralayacak ilk adımı olarak değerlendirilmeli" dediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler