Ahmet Türk Meclis'e rest çekti!

Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, milletvekili seçilen KCK/TM davasından tutuklu 6 arkadaşlarının serbest bırakılmaması halinde TBMM'ye gitmeyeceklerini söyledi.Siirt'te seçim sonrası kutlamalar sırasında çıkan olaylarda yaralanan partilileri ziyaret etme

Ahmet Türk Meclis'e rest çekti!

Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, milletvekili seçilen KCK/TM davasından tutuklu 6 arkadaşlarının serbest bırakılmaması halinde TBMM'ye gitmeyeceklerini söyledi.

Siirt'te seçim sonrası kutlamalar sırasında çıkan olaylarda yaralanan partilileri ziyaret etmek üzere bu kente giden Ahmet Türk ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Siirt Bağımsız Milletvekili Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve gazeteci-yazar Nuray Mert ile önce Batman'a uğradılar ve partililere kısa bir konuşma yaptı.

BÖYLE HELALLEŞME Mİ OLUR?

İlk konuşmayı BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, seçim çalışmalarının her yerde zorlu geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "İzmir, Mersin ve Bingöl'de zor bir seçim atlattık. İktidar seçilmememiz için elinden gelen çabayı gösterdi. Ancak Kürt halkı iradesini gösterdi. Başbakan, balkon konuşmasında 'Helalleşelim' diyor. Bugün Batman'da 8 arkadaşımız tutuklandı. Bu nasıl helalleşme? Helalleşme böyle mi olur? Bugüne kadar direne direne nasıl kazanmışsak, yine direne direne kazanacağız. Hatip Dicle ve diğer seçilen arkadaşlarımızı, cezaevinden alacağız. Batman seçimde güzel bir sınav verdi. Cezaevindeki Belediye Başkanı ve diğer tutukluları unutmadı. Şimdi Meclis'te büyük bir güçle vekillerimiz Kürt soruna çözümün de içinde yer alacağı bir sivil anayasaya hazırlayacak. Biz onların yanında olacağız, onlara destek vereceğiz. Dicle'yi ve seçilen diğer arkadaşlarımızı cezaevinden çıkaracağız."

Alanda yaklaşık 5 bin kişi toplanmasıyla buluşma miting havasına bürünürken, daha sonra DTK Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk sözü aldı. "Kürdistan'ın sıcaklığı ile Batmanlılar'ı selamlıyorum" diyerek Kürtçe konuşan Türk, "Halkımız büyük bir mücadeleyle seçimlerden galip çıkmasını başarmıştır. Bu halk hep ayaktadır. Halkın önünde saygıyla eğiliyorum ve kutluyorum. Çok zorlu bir sınav verdik. Özgürlük yolunda mücadele veren Kürtler, sadece bizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermekle değil, toplumumuzun özgürleşmesinin de önünü de açtı. Seçim öncesinde dört talebimiz vardı. Bu taleplerin arkasında durmaya devam edeceğiz. 2011 Haziran seçimleri Kürtler için bir referandumdu. Kürtler geride kalan seçimde taleplerini tekrarladı" diye konuştu.

Seçim sırasında güvenlik güçlerinin partili seçmenlerine, 'terör' uyguladığını ifade eden Türk, şunları söyledi: "Seçimde devletin ve polisin terörüyle karşılaştık. Başarımızı hazmedemediler. Siirt'te arkadaşlarımızı yaraladılar, oraya 'geçmiş olsun'a gidiyoruz. Artık öldürme ve zindanlara atmakla bu sorun çözülmez. Abdullah Öcalan'ın tanıdığı bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Ateşkes süresinin uzatılması bir fırsattır. Kürtler ellerini uzattı. Gelin bunu birlikte değerlendirin. Siyaseti izliyoruz. Cezaevinde seçilen altı arkadaşımız bırakılmalıdır. Eğer Pazartesi günü bu arkadaşlarımız bırakılmazsalar TBMM'ye gitmeyeceğiz ve Meclis'i tanımayacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler