Ahmet Kaya ÇAYKUR’u KİT’e taşıdı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ÇAYKUR’u KİT’e taşıdı.

Ahmet Kaya ÇAYKUR’u KİT’e taşıdı

Haber61 – Haber Servisi – CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı konuşmada ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin sıkıntılarını anlattı.

Kaya ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin maaşından işsizlik parasının kesildiğini ancak çalışmadıkları 6 aylık dönemde işsizlik fonundan para alamadıklarını söyledi.

Ahmet Kaya Haber61’e yaptığı açıklamada şunları söyledi,

“ÇAYKUR’da çalışan 9 Bin 500 – 10 Bine yakın mevsimlik işçi arkadaşımız var. Onların sorunlarını dile getirdim. Senenin 5-6 ayı en fazla çalışabiliyor. Bu adamlar diğer zamanda nasıl geçinsinler diye bir soru yönelttim. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. 5-6 ay çalışarak 12 ay nasıl yaşasın bu insanlar. 12 ay çalışan insanlar geçinemezken bu insanlar o maaşlarla n asıl geçinsin? Onu sorduk ve bu konuda bir düzeltme çağrısında bulunduk. Bu sorunu görsünler ve çözüme katkıda bulunsunlar diye. Ayrıca ÇAYKUR’da çalışan işçi arkadaşlarımızdan her ay işsizlik parası kesiliyor. 52 TL para kesiliyor ama bu insanlara 6 aylık çalışmadıkları dönemde işsizlik fonundan ödeme yapılmıyor. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Madem bu adamlar işsizlik parası ödüyor, işsiz kaldıkları dönemde de işsizlik fonundan para almaları lazım. Bu fon onun için var zaten. Bu adaletsizliğe dikkat çekip kurum yöneticilerine bunu hatırlattık. Ayrıca ÇAYKUR’da istifa eden Genel Müdür var. 1.5 ay önce atanmış genel müdür istifa edip siyasete atıldı. ÇAYKUR bölgenin en önemli kurumlarından biri, milyonlarca insanın ekmeği, insanlar bu kadar değerli bir kurumun ayakta kalmasını isterken yöneticilerimiz bunun farkında değil mi? ÇAYKUR zarar ediyor şimdi? Yönetici 1.5 görev yapıp sonra istifa edip siyasete geçiyor. Buraya atanacak insanlar siyaset düşünüyorsa bu tür atamaların yapılmaması gerektiğini hatırlattık. Bunun dışında yine ÇAYKUR’un elindeki organik çay stokları konusunu gündeme getirdim. ÇAYKUR’un elinde şuanda yaklaşık olarak 12-13 yıl yetecek düzeyde çay stoğu var. Bu stokların eritilmesi için dış Pazar arayışı yada iç piyasada tüketimi özendirecek tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlattım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset