Ağlaya ağlaya iktidar oldular...

İnce, partisinin Tonya İlçe Başkanlığınca ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvancılığın çöktüğünü, tarımın bittiğini savunarak, ''Türkiye kuşatıldı. Bütün kurumları çökertildi. Medyayı susturdular R

Ağlaya ağlaya iktidar oldular...

İnce, partisinin Tonya İlçe Başkanlığınca ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvancılığın çöktüğünü, tarımın bittiğini savunarak, ''Türkiye kuşatıldı. Bütün kurumları çökertildi. Medyayı susturdular RTÜK kıskacıyla. İş adamlarını vergi kıskacıyla susturdular. Üniversiteleri susturdular YÖK kıskacıyla, yüksek yargıyı susturmak istiyorlar şimdi. Sivil toplumu susturdular. Genelkurmay'ın burnunu sürttüler. Kendilerinden yana olmayan, kendilerine muhalefet eden herkesi cezalandırdılar'' diye konuştu.

Bazılarının iktidarın ekonomi, tarım, eğitim, sağlık politikalarını beğenebileceğini ifade eden İnce, ''Tartışırız bunları. Beğenen çıkar beğenmeyen çıkar. Ama bir şeyi tartışamayız, bunlar kötü insan, kötü. Bunlar acımasız, gaddar. Kendinden olmayanın, kendisi gibi düşünmeyenin yaşamasına fırsat vermez'' dedi.

Karadenizlilerin bir hatası olduğunu öne süren İnce, ''Kusura bakmasın kimse. 'Fındık fındık' diye bağırdılar, yollara döktüler, yüzde 70 oy verdiler. Ateşi destekledikçe daha çok yakar, zalimi destekledikçe daha çok zulmeder, bunu unutmayın'' dedi.

Başbakan'ın kendilerine ''Eşkıya mısınız?'' dediğini söyleyen İnce, şöyle devam etti:

''Ona anladığı dilden cevap vereyim. Önceden eşkıyalar dağdaydı, ulaşılmazdı, dokunulmazdı. Şimdi ise dokunulmazlığın arkasına sığınarak yargıdan kaçmak eşkıyalıktır. 1999 yılında olmuş depremle birlikte konulan deprem vergisini 12 yıl geçmesine rağmen almak eşkıyalıktır. Bebek bezinden, kefen bezine her şeye KDV koyup elmasa, yakuta, zümrüde KDV koymamak eşkıyalıktır.''

Ülkede din konusunda üç tip insan olduğunu ileri süren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dindarlar vardır. Bizim dindarlarla hiçbir sorunumuz yoktur. Onlar başımızın üstündedir. İki, dindar geçinenler vardır. Bunlar problemlidir biraz. Ama asıl önemlisi dinden geçinenlerdir. Bunlar dinden geçinenler. Aslında biz bunları yeneriz, bunlar çok az. Fakat sorun dönek, yalaka solcularda. Bu ülkede 12 Eylül'de 650 bin kişi gözaltına alındı, işkence gördü. Bunlar solcu, devrimci çocuklardı. Bu liboşların hangisi işkence gördü, hangisi Metris'e, Mamak'a, Diyarbakır cezaevine girdi? Hiçbirisi. Bunları 12 Eylül paşaları büyüttü. Bugün ne yazık ki bize işkence yapan 12 Eylül'deki orduyu bile biz savunuyoruz. Onları bile biz savunuyoruz.''

Türkiye'nin işsizlikte dünya beşincisi olduğunu iddia eden İnce, ''10 milyon yeşil kartlı var bu ülkede. 10 milyon emekli var, 8 milyon 300 bini yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Umudunu yitirenler var. Bu canım ülkede insanlarımız yoksulluk çekiyor. Çünkü bu ülke kötü yönetiliyor. Biz bunu el birliğiyle yeneceğiz. Merak etmeyin, ağlaya ağlaya iktidara geldiler, ağlata ağlata göndereceğiz onları'' dedi.

Partiye yeni katılan 26 kişiye rozeti takılan törende, İnce partililerle horon oynadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset