Adnan Günnar'dan CHP'ye sitem

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Belediyesi’nin Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında geçen 20 aylık dönemde Trabzon için önemli hizmetlere imza attığını, Trabzon halkının yapılanları takdir ettiğini ancak bunu görmek istemey

Adnan Günnar'dan CHP'ye sitem

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Belediyesi’nin Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında geçen 20 aylık dönemde Trabzon için önemli hizmetlere imza attığını, Trabzon halkının yapılanları takdir ettiğini ancak bunu görmek istemeyen gözlerin, duymak istemeyen kulakların olduğunu kaydetti.

CHP İl Başkanı Volkan Canalioğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolunda gittiğini, gerçek olmayan ve Trabzonspor’a 100 milyon dolar aktarıldığı dedikodularını gerçekmiş gibi kamuoyuna yansıttığını kaydeden Günnar, Trabzonspor üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Siyaset yapan kişilerin dedikodular üzerinden siyaset üretmek yerine reel sonuçlara göre siyaset yapması gerektiğini ifade eden Günnar, “CHP’nin İl Başkanı Sayın Volkan Canalioğlu yine her zamanki gibi atıp tutuyor. ‘Son yerel seçimlerde 7.65’le mücadele ettim’ diyor. Kendisi atma alışkanlığından dolayı mücadelesini belki silahla örneklendirebilir ama siyasi seçimlerde bizim mücadele biçimimiz hizmet ve projelerle olmuştur. İktidarın yazılı ve görsel basını kullanarak halkın gözüne baka baka yalan söylediğini ifade etmekten mahcubiyet duymuyor. Belediye Başkanı seçilmeden önce Trabzon halkına evsize konut, ücretsiz sağlık hizmeti, evlilik kredisi, ucuz su ve sığınma evi gibi sözler veren ancak bunların bir tanesini yerine getirmeyen CHP’nin il başkanının bu kadar pişkin olabileceğini tahmin etmemiştik. İktidarı halkın gözünün içine baka baka yalan söylemekle itham edenlere önce aynaya bakmalarını sonra da utanma duygusunu hatırlamasını bekleriz. CHP’nin il başkanı genel başkanı ile aynı yolda ilerliyor. Wikileaks’in ortaya attığı sokak dedikoduları ile siyaset yapmaya çalışıyor. CHP’nin il başkanı genel başkanından feyz almış olacak ki iktidarın Trabzonspor’a 100 milyon dolar aktardığını ifade ederek ortak değerimiz olan Trabzonspor’u siyasetin içine çekmeye çalışıyor. Bu zat ‘Sayın Bakan Özak’ın ve Trabzonspor’un adının karıştığı Wikileaks iddialarında 100 milyon dolardan bahsedilmektedir. Sayın Özak bu paranın hesabını verememektedir’ diyerek yalanların siyasetçisi olduğunu tüm kamuoyuna göstermektedir. Hedefe ulaşmak için her yol mubahtır’ diyen bu zat Trabzonspor’u geçmişte kullanmak istediği gibi bugünde kullanma yolunu tercih etmektedir” dedi.

“BAZI GÖZLER GÖRMEZ”

Trabzon Belediyesi’nde 20 aylık dönemde yapılanların CHP yönetimi ve il başkanı tarafından ısrarla görülmek istenmediğini dile getiren il başkanı Günnar, “Aynı zat Trabzon Belediyesi’nin kendi döneminde yapılanlarla övündüğünü, 61 projeden hiçbirisinin hayata geçirilmediğini de söyleyebilmektedirler. Trabzon’da kendi dönemlerinde kanalizasyonun 5 yıl boyunca sahile akmasına seyirci kalanlar bugün derin deşarj sisteminin bitmiş olmasını, Zağnos ve Tabakhane Dereleri’nin üzerlerinin açılıp yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılıyor olduğunu göremezler. Trabzon halkına 5 yıl boyunca tek bir otobüs almayanlar özrü kabahatinden büyük misali bütçeye koyduklarını ve alamadıklarını çok cahilce söyleyebilmektedir. Belediyenin araç parkına 10’u son model otobüs olmak üzere alınan 66 aracın kazandırıldığını göremezler. Ayasofya Müzesi’nin çevresindeki binaları yıkamayanlar, müzenin etrafındaki yıkılan binaları ve açılan alanları göremezler. 5 yıl görev süresince bakanlıkların kapısını çalmayanlar, Erdoğdu Yolu’nun yapılmaya başladığı, Kanunu Bulvarı’nın, Beşirli-Uğurlu-Karşıyaka yolunun proje ihalesinin yapıldığı göremezler. 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kadınların sosyal hayata katılması için adım atmayanlar mikro kredi ile 382 kişiye toplam 267 bin 900 TL kredi kullandırıldığı ve evlere kaynak sağlandığını göremezler. 2004 yılında yapılan seçimlerden önce trafik çilesine son vereceklerini söyleyen ama göreve geldikten sonra bu konuda tek bir adım atamayanlar, bugün Meydan ve çevresinin trafiğe kapatılmasının verdiği rahatlığı, geçmişte santim santim giden trafiğin artık aktığını göremezler. Hizmet üretmek yerine insanların yüzüne gülerek onları kandırdıklarını sananlar sahilde yapılan 5,6 kilometrelik kauçuk zeminli yürüyüş yolunu, sahilde 1 milyon metrekarelik alanda yapılan 1,5 milyon liralık ağaçlandırmaları, Tabakhane Vadisi’nde hak sahiplerine ödenen 26 milyon lirayı, Zağnos Vadisi’nde yapılan konutları Bahçecik’e çıkan yolun yapıldığını Çömlekçi’nin kentsel dönüşümünün avan projesinin bittiğini göremezler. Şehrin görseline hiçbir katkı koymayanlar Meydan Parkı’nın yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşuyor olmasını göremezler. CHP’nin dava etmesi ile Anayasa mahkemesi tarafından belediyelerinin öğrencilere burs vermesinin önüne geçen anlayışın Trabzon’daki temsilcileri, Trabzon Belediyesi’nin iş adamları ile bağlantı kurarak 850 öğrencimize burs sağlamasını göremezler. Şehre hiçbir katma değer getiremeyenler Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’umuza kazandırılmasını görmezler” diye konuştu.

“KUYRUKLU YALAN SÖYLÜYORLAR”

Halkın yalan üzerine yapılan siyasete prim vermediğini ve seçimlerde bunu ortaya koyduğunu hatırlatan Günnar, CHP zihniyetinin bu sonuçlardan ders almadığını söyleyerek şu görüşlere yer verdi:

“Aynı zat 7.65’lik tabanca ile yüksekten atarak ‘Benim zamanımda önce belediye çalışanlarının maaşı verilirdi. Şimdi ise yandaş iş adamlarının ve müteahhitlerin maaşı veriliyor’ sözünün kuyruklu bir yalan olduğunu da göremezler. Trabzon Belediyesi’nde Mart 2009’tan beri çalışanlarının ve TRABEL dahil maaşları 15’inde yatmakta ve ikramiyeleri bir gün bile geciktirilmediği gibi erken ödenmektedir. Trabzon Belediyesi’nin yönetimi çalışanın emeği kurumadan hakkının ödenmesi gerektiğini çok iyi bilmektedir. Bunu yaparken Trabzon Belediyesi’ne iş yapanların da çalışanlar olduğunu unutmamaktadır. Bu nedenle piyasaya yaptırılan işlerde iş yapanın ücreti en geç 2 ay içerisinde ödenmekte, bunu yaparken de işi yapanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden sıra ile yürütülmektedir. Bu sıranın hiç şaşmadığını ve bugüne kadar Trabzon Belediyesi’nde böylesine sistematik ödeme programının olmadığını Trabzon Belediyesi’ne iş yapan tüm insanlarımızdan sorabilirler. CHP il başkanının her fırsatta belirttiği Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin yapımı için kendi döneminde bıraktığı ödenmemiş 540 bin liralık hak edişi ve buranın bitirilmesi için gereken 6 milyon lirayı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ödemiştir. Tüm bu sonuçlar ortadayken gerçek dışı açıklamalarda bulunarak siyaset yapmayı adet edinenlerin geçmişte halkın kendilerine verdiği dersi yeteri kadar anlamadıkları görülmektedir. Onların görmemesi önemli değil, Trabzon halkının görmesi ve takdir etmesi önemli. Biz halkımızın yapılanları gördüğünü çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler