ADD Eruygur'a tahliye istedi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep ettiklerini belirtti. Prof. Dr. Akşin, Eruygur'un i

ADD Eruygur'a tahliye istedi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Akşin, Eruygur'un iddianamesi olmayan bir dava nedeniyle tutuklu kalmasını eleştirdi.

Bu durumu protesto ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Akşin, "Başkanımız herhangi bir kişi değil. Kaçacak hali yok. Günlerdir süren sorgulama yüzünden sağlığı bozuldu" dedi.

Prof. Dr. Akşin, "Adaletin yanlış uygulamalarından şikayetçiyiz ve protesto ediyoruz. Bu toplantıyı da burada onun için yapıyoruz. Genel Başkanımızın sağlık sorunu nedeniyle tahliyesini talep ediyoruz. Umarım olumlu bir sonuç alırız"dedi.

ADD Genel Sekreter Yardımcısı ve Eruygur'un avukatı Kazım Arslan da "Ergenekon" davası sürecinin çok ağır yürüdüğünü savunarak, "İddianame henüz düzenlenmemiş, deliller toplanmamış. Bu durum tutukluların sağlığını bozuyor" diye konuştu.

Arslan, Eruygur için her ay tahliye talebinde bulunduklarını, ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset