Adaylarla yarışmak istiyorum

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde 22 Şubat Pazar günü yapılacak olan 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 14. Halk Koşusu ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Belediye Başkanı ve yeni dönemde CHP'den Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, t

Adaylarla yarışmak istiyorum
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde 22 Şubat Pazar günü yapılacak olan 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 14. Halk Koşusu ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Belediye Başkanı ve yeni dönemde CHP'den Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, toplantının ardından kendisiyle görüşmek için gazeteciler cemiyetine gelen vatandaşların taleplerini dinledi.

Toplantının ardından Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili gazetecilerle sohbet eden Canalioğlu, Trabzon halkının desteğiyle yeniden seçilerek bir dönem daha Belediye Başkanlığı görevini yürütmek istediğini söyledi.

Görevde bulundukları 5 yıllık sürede hiçbir ayrım gözetmeksizin kentin her alanına, her kesime hizmet götürdüklerini belirten Canalioğlu, “Trabzon Belediyesi emin ellerdedir. İnsanlarımızın belediye ile bir problemi yok. İmkanlarımızı en iyi şekilde kullanıyoruz. Belediyenin kaynaklarını, AB fonlarını, Hükümetin kaynaklarını siyasi ayrıma gitmeden kullanmaya çalışıyoruz. 4 bin 685 kilometrekareye hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet götürüyoruz” dedi.

“İNSANLARIMIZ BENDEN GELİP İŞ İSTİYORLAR, BUNU ÇÖZMEK HÜKÜMETİN GÖREVİ”

Trabzon'un en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Canalioğlu, Hükümetin Trabzon'a yaptığı yatırımlarla Belediye Başkan adayına oy istendiğini ancak bu yatırımların Trabzon'un işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamadığını ileri sürerek şöyle konuştu:
“İnsanlar Belediye Başkanından ne ister? Su, yol, alt yapı, çevre ilgi ilgili taleplerde bulunurlar. Ama benden her gün çok sayıda insan gelip iş istiyor. Bunların içinde vasıflısı da var, vasıfsızı da. Üniversite mezunu da var, ilkokul mezunu da. Şu anda bende 7 binin üzerinde iş talebi var. İşsizlik problemini çözmek belediyenin işi değildir, Hükümetin işidir. Ama biz yine de yaptığımız çeşitli yatırımlarla istihdama katkı sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz.”
İktidarın geride kalan 6 yılda Trabzon'un işsizlik sorununa çözüm getiremediğini belirten Volkan Canalioğlu, “İnsanlar çare arıyorlar. Milletvekillerine ulaşamıyorlar veya taleplerine karşılık alamıyorlar. İnsanlar patlama noktasına geldi. Trabzon insanı 6 yıllık sürede mağdur olmuştur. Bir ayda ne değişecektir? 22 Temmuz'da verilen sözler ne kadar yerine getirildi, insanımız bunu sorguluyor” diye konuştu.
Seçim çalışmalarının devam ettiğini ve sürecin gayet güzel işlediğini kaydeden Canalioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na verdiği desteği eleştirerek şunları kaydetti:
“Bu 20 günde olacak iş değil. 20 günde kentteki siteleri bile gezemezsiniz. Ben 10 yaşından beri Trabzon halkının içindeyim. Halk bizi iyi tanıyor. Trabzon Belediyesi halkın belediyesidir. Bana oy veren insanlar, milletvekillerimize de oy verdiler. Bir de Bakanımız var Hükümette. Bu bizi mutlu etmiştir. Ama Bakan Özak'ın kapı kapı dolaşarak oy istemesini benimsemiyorum. O 81 ilin de Bakanıdır, Türkiye'nin diğer illeri hizmet bekliyor. Biz bu süreçte adaylarla yarışmak istiyoruz. Bunu sadece ben değil, diğer partilerin adayları da dile getiriyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset