Aday Şadan Eren mi?

Ak Parti'de Trabzon Belediye Başkanlığı için Şadan Eren ismi ön plana çıkıyor. 29 Martta yapılacak Mahalli seçimler için bir çok ilde adaylarını açıklayan Ak Parti'de Trabzon için anket çalışmasının sonuçlarını değerlendiriliyor. Ak Parti kulislerinde Tra

Aday Şadan Eren mi?
Ak Parti'de Trabzon Belediye Başkanlığı için Şadan Eren ismi ön plana çıkıyor.

29 Martta yapılacak Mahalli seçimler için bir çok ilde adaylarını açıklayan Ak Parti'de Trabzon için anket çalışmasının sonuçlarını değerlendiriliyor. Ak Parti kulislerinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren ismi, anket sonrası daha sık konuşulmaya başlandı.


1999 yılından itibaren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Eren, 2005 yılında yapılan TOBB Olağan Kurulunda da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.


Ak Parti'de Sağlık Bakanlığı müsteşarlığından istifa ederek, aday adayı olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'dan aday yapılacağı beklentisi vardı. Ancak Parti Genel Merkezinin anket uygulaması yapması kafaları karıştırdı. Volkan Canalioğlu karşısında Trabzon dışından bir adayın tutmayacağı görüşü yüksek sesle dile getirilmeye başlayınca, Genel Merkezin anket uygulamasına gittiği iddia ediliyor. Yapılan ankette Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun adaylar arasında gösterilmemesi, Ak Parti yeni bir aday mı arıyor yorumlarına neden oldu. Trabzon'da Volkan Canalioğlu karşısında her kesimden oy alabilecek bir aday arayışı Şadan Eren'in şansını arttırıyor. Eren yaptığı görevler sırasında parti ayırımı yapmaksızın herkese eşit mesafe de durması ile tanınıyor. Ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan ile diyalogları da oldukca iyi olarak biliniyor. Eren'in aday adayı olmamasına rağmen Ak Parti anketinde isminin ön plana çıkması bu ilişkiler çerçevesinde değerlendiriliyor.

Trabzon'da Doğru Yol Partisi il başkanlığı ve 1994 - 1999 yılları arasında Trabzon İl Genel Meclis Üyeliği ile İl Genel Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan Eren'e Ak Parti teşkilatlarının sıcak baktığı kaydediliyor. Şadan Eren'e muhalif olan bazı kesimlerin “dışarıdan aday olacağına Eren olsun” dedikleri de kulislerden gelen son haberler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler