Abi misyonu BALON!

AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu hedefe aldığı söyleşide ağır eleştirilerde bulundu. Gümrükçüoğlu, “Benim bu abi misyonundan haberim yok. Eğer böyle oluşturulmuş bir ba

Abi misyonu BALON!

AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu hedefe aldığı söyleşide ağır eleştirilerde bulundu.

Gümrükçüoğlu, “Benim bu abi misyonundan haberim yok. Eğer böyle oluşturulmuş bir balon varsa bunu en iyi değerlendirecek olan Trabzon'un zeki insanlarıdır. O insanları kucaklarken belediyecilik adına ilerleme kaydetmemiş olmak, onlara olan sevgi ve saygının olmadığının delilidir. Onları bir yerde kandırmaya yönelik hareketlerdir.” dedi.

 

 

ADAYLIK İÇİN SÖZ ALMADIM

 

Çok önemli bir görevden istifa ettiniz. AK Parti içinde görüşmeler yaptıktan sonra mı istifa ettiniz? Bu istifa aday olacağınıza inandığınız için mi oldu?

 

Ben mütevazi fakat iddialı bir insanım. Trabzon Belediye Başkanlığını en iyi biçimde, halka yakışır şekilde yapacağıma inanıyorum. Yani şunu sormak istiyorsunuz; 'Siz aday olacağınıza dair bir söz mü aldınız da istifa ettiniz'

 

 

Evet böyle bir söz aldınız mı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan?

 

Trabzon'a hizmet amacıyla ayrılıp geldiğim de kesin olarak bir söz almış değildim.

Tabikii AK Parti Kızılcahamam'da her zaman yapılan istişari toplantılarından en son 20 gün önce yapılanında Sayın Başbakanımızın, Bakan Faruk Özak'ın ve Trabzon Milletvekillerinin mahalli seçimlerini değerlendirmesinde belediye başkanlığını yürütme ihtimali olan isimler üzerinde istişare yapıldı. Bu isimler arasında benim ismimim de geçtiği, benim ismim üzerinde çekince koyulmadığı, müracaatımın kabul göreceği ifade edildiğini biliyorum.

 

Sayın Başbakanımızın da o zaman 'Bizim çalışma arkadaşımız olan müsteşarımız isterse demokratik hakkını kullanarak istifa edebilir, bu ona yüzde yüz bir söz vermek değildir, sadece istifasının münasip görülmesidir' ifadelerini kullandı.

Bu kanaat bana oradan yine kendi aralarında görevlendirilen iki milletvekili tarafından ifade edildi.

Devlet terbiyesi gereği kendi bağlı olduğum Sağlık Bakanına konuyu arz edeceğimi ifade ettim. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a konuyu ifade ettiğimde kendileri de Pazartesi günüydü bakanlar kurulu toplantısında bir ara Sayın Başbakan'ımıza bu konuyu arz etti. Benim sağlık bakanlığı çalışmaları için çok lüzumlu bir bürokrat olduğumu, devletin işleri her ne kadar yürüse de bu kaybı arz edeceklerini söyledi. Başbakan'ın da milletvekilleri ve bakanımıza ilettiği görüşün aynısını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ilettiğini bana Sayın Akdağ söyledi.

Bunun için biz 'aday gösterileceksiniz' sözünü almadığımızı ifade edelim.

 

 

TRABZON İNSANININ KARDEŞİYİM,

ŞOVLA, REKLAMLA İŞİM OLMAZ

 

Mevcut Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun bir 'Abi' misyonu var. Sizin böyle bir çabanız olacak mı?

 

Benim bu abi misyonundan haberim yok. Eğer böyle oluşturulmuş bir balon varsa bunu en iyi değerlendirecek olan Trabzon'un zeki insanlarıdır. İmajlarla, mesajlarla, veya spot reklamlarla ömrümde hiç işim olmadı. Ben reklam, şov, imaj adamı değilim. Çalışma insanıyım. Şu veya bu imajla değil, bütün Trabzon'un hizmet insanları olmaya adayım. Onlarla birlikte katılımcı, objektif, eşitlikçi, taraf tutmayan bir belediyeyi hayata geçirme amacındayım. Onun için imajlarla reklamlarla, şovlarla işim olmaz. Trabzon'un insanının kardeşiyim. Trabzon insanının hizmetine talibim.

Hemen şunu sormak lazım, burası çok önemli; bizim insanlarımızı kucaklamamız en birinci görevimizdir. Belediye başkanı olalım olmayalım, insanımızı kucaklamak en insani vasfımızdır. Ama belediyecilik çok ayrı önemli unsurlar içerir.

O insanları kucaklarken belediyecilik adına ilerleme kaydetmemiş olmak, onlara olan sevgi ve saygının olmadığının delilidir. Onları bir yerde kandırmaya yönelik hareketlerdir. Onları çok seviyorsanız, oylarıyla size verdikleri desteklere layık olacaksınız. Belediyecilik adına adım atacaksınız, şehrinizi geliştireceksiniz. Bu onların oylarına size verdiği yetkiye saygının sonucudur. Yoksa onları sevdiğiniz biraz lafta kalır. Trabzon'un zeki insanı bunu değerlendirir. Bunu hiç unutmayalım.

 

 

4 yılı aşkın bir süredir Belediye Başkanlığı yapan Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun çalışmalarını takip ettiniz mi? Trabzon'un belediyecilik anlamında eksik kaldığı noktalar nelerdir?

 

Belediye Başkanının mutlaka vizyonu, açılımı, şehri büyütebilmeyi amaçlayan bir inisiyatifi olması lazım. Bunun için aday olmaya karar verdik.

Efendim dışardan adaymış, söylentileri ben bunlara gülüyorum. Daha fazla bu şehir için kim çalışmış, tebessüm ediyorum yani.

 

 

 

 TUTAR MI TUTMAZ MI?

 

“Gümrükçüoğlu, tutar mı tutmaz mı” tartışmalarına ne diyorsunuz? Sizce tutar mı tutmaz mı?

 

(Bu sorumuza da gülüyor)

 

Şimdi Gümrükçüoğlu, tutar mı tutmaz mı, benim çok kıymetli, sevecen, zeki, fedakar Trabzonlu hemşehrilerim tayin edecektir.

 

 

VİZYONUN YOKSA UFKUN YOKSA NE YAPSIN SANA MERKEZİ HÜKÜMET

 

“AK Partili bir belediye başkanı merkezi hükümetten daha fazla destek almayı başaracaktır” diyorsunuz. Peki AK Parti, bu anlamda parti mi ayırıyor, aynı desteği CHP'de olan Trabzon Belediyesi gördü mü sizce?  

 

Bu sorunuza ne kadar memnun olduğumu anlatamam. Bunun için bir insanın ufku olacak, bir misyon tespit etmiş olacak ve ona göre de çalışacak. Eğer siz herhangi bir hatırı sayılır doğru bir proje getirmezseniz, size hangi merkezi hükümet destek olacak. Siz doğru ve güzel bir proje getirirseniz, buna merkezi hükümette destek verir, AB fonları da destek olur ve dünyanın kredi veren fonları da destek olur. Ama siz yerinizde sayarsanız, tabikii hiç kimse size yardımda bulunamaz.

Herkes Trabzon'da biliyor ki CHP'li belediye olduğundan dolayı ayrıma tutulmayarak, İller Bankası'ndan kesintilerinin dışında diğer eşdeğer belediyelere göre aldığı pay oralarda yüzde 57 iken burada yüzde 75'tir. Pozitif ayrımcılık yapılmıştır, CHP'li Trabzon Belediyesi'ne ve hiçbir şey yapamamıştır. Bu şehir buna layık değil, bu işi bitirelim. Buna hazırlıyorum kendimi. Siz proje getirseniz size destek verir, hangi projeyi getirdiniz de vermediler. Çalışmazsanız bir vizyonunuz yoksa, sizin bir ufkunuz yoksa ne yapsın size merkezi hükümet, veya AB fonları ne yapsın size.

Raylı sistemin çok iyi planlanması gerekir. Biz o işleri iyi bilen bir mühendisiz. O bakımdan bizim işimiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler