Abdullah Uyumlu Çocuktur

Abdullah Gül'ü annesi Adeviye Hanım anlattı..Abdullah Gül'ün annesi Adeviye Hanım ilk göz ağrısı oğlunu kavga ederken hiç görmediğini anlattıTürkiye şu an onun adına kilitlendi. Herkes onun Çankaya Köşkü'nün yeni sahibi olup olamayacağını konuşuyor. 11. C

Abdullah Uyumlu Çocuktur

Abdullah Gül'ü annesi Adeviye Hanım anlattı..

Abdullah Gül'ün annesi Adeviye Hanım ilk göz ağrısı oğlunu kavga ederken hiç görmediğini anlattı

Türkiye şu an onun adına kilitlendi. Herkes onun Çankaya Köşkü'nün yeni sahibi olup olamayacağını konuşuyor. 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de ise, herkes sürecin Gül lehine işleyeceğinden emin. Abdullah Gül'ün ikinci kez Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıklamasının ardından memleketi Kayseri'ye gitmek farz oldu. Sıcaklığın 38 dereceyi bulduğu Kayseri'ye vardığımızda, şehir sıcaktan mı yoksa medya mensuplarının akınından mıdır bilinmez adeta kaynıyordu.

Ancak, Gül ailesiyle görüşmek hiç de kolay değildi. Çünkü Abdullah Gül'ün talimatı vardı, aile de konuşmaya pek yanaşmıyordu. Ancak Kayseri'ye vardığımızda soluğu yanında aldığımız Mansur Tuncay Taşçı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Yusuf Yerli ile AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Basın Danışmanı Vedat Önal yardımcı olmak için kolları sıvayınca randevuları almak hiç de zor olmadı.

KAYSERİ'NİN GÖZBEBEĞİ

KAYSERİLİLERİN gözbebeği olan Abdullah Gül'ün yakın akrabaları, öğretmenleri, okuduğu okul, amcası derken, amcasının oğlu Ahmet Tahir Gül'ün aracılığıyla aileden haber geldi. Randevu alınmış, bizi de Abdullah Gül'ün ailesiyle ilgili merak sarmıştı. Ertesi sabah yine Vedat Önal'ın eşliğinde yola koyulup, ailenin Sakar Bağları Gül Sokak'taki bağ evine gittik. Abdullah Gül'ün annesi Adeviye Gül, bizi kapıda karşıladı. Ardından da babası Ahmet Hamdi Bey... Önce Adeviye Teyze anlattı, sonra da Ahmet Hamdi Amca...

ANNE GÖZÜYLE GÜL

Bu arada ailenin küçük oğlu, işadamı Macit Gül de röportajlarda bizi bir an olsun yalnız bırakmadı. Hatta zaman zaman annesinin sözüne karışarak yorumda bulundu, misafirperverliği mükemmel olduğu oranda ağzı sıkı olduğundan tüm ısrarlarımıza karşın röportaj taleplerimizi kabul etmedi. Medya mensuplarının gözünü diktiği bağ evinde konuştuğumuz Adeviye Teyze, tüm misafirperverliği ve kibarlığıyla bizi ağırlarken, kendi gözünden Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü de detaylarıyla anlattı.

BENİM İLK GÖZAĞRIM

KÜÇÜK oğlu Macit Gül'ü 'O benim canım, yoldaşım' diye nitelendiren Adeviye Gül, Abdullah Gül için ise 'O benim ilk gözağrım' diyor. 'Abdullah çok şanslı bir çocuktu' diyerek söze başlayan Adeviye Teyze, 'Şanslıydı, çünkü baba, dede, amca, hala, herkes aynı evdeydi. Kalabalık bir aileydik, bir evde 13 kişiydik. Abdullah da, evin ilk oğlu ve dedenin ilk torunu olduğundan hep el üstünde tutuldu' diye konuşuyor.

SEVMEYE ALIŞTILAR

TAM 9 torunları bulunduğunun altını çizen Adeviye Gül, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Bizim çocuklarımız hep sevmeye ve sevilmeye alıştılar. Ailede kendilerine büyük bir sevgi gösterildi hep. Abdullah'ın doğduğu ev sonradan yıkıldı ne yazık ki. Ancak oğlum bu bağ evinde büyüdü. Tüm çocuklar burada ağaç altında çok güzel uyurlardı. Aile içinde sevgi ve saygıyı öğrendi.

18 yaşında anne oldum. Abdullah çok güzel bir bebekti. Cumhuriyet Bayramı'nda doğduğu için ağbim kendisine Cumhur adı verilmesini istedi. Ancak nüfusa geçirmek kısmet olmadı. Babaannesi doğmadan önce Abdullah adını koymamızı istedi. Biz de uygun gördük. 'Cumhur' adı kısmet değilmiş demek ki.

Kavga ettiğini hiç görmedim

Anne olduğum için ben babalarından daha hoşgörülüydüm. Zaten Abdullah çok uyumlu bir çocuktu. Üç kardeşin tartıştığını bir gün olsun görmedim. O zamanki çocuklar şimdiki gibi değildi, sadece oyun biliyorlardı. Arkadaşları çoktu. Bağ evinde bisiklete biner, ağaçlara tırmanırdı. Ama hareketliydi. Bazen bahçede nerede olduğunu göremez, onu arardım. Sonra bir ağacın arkasına saklanmış halde bulurdum. Oyuncaklarıyla da temiz oynardı. Uzun süre sakladım oyuncaklarını, ama sonra dağıldı gitti.

Seçimin ilk turu evliliklerinin 27. yıldönümünde

GÖBEK adı 'Cumhur' olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül için 20 Ağustos önemli bir tarih. Hayat arkadaşı ve 3 çocuğunun annesi Hayrünisa Gül ile 20 Ağustos'ta dünyaevine giren Gül, evliliğinin 27. yıldönümünde bu kez çifte heyecan yaşayacak. Çünkü 20 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı için Meclis'te ilk tur oylama yapılacak.

Gül Ailesi seçimin ardından ise başka bir heyecan yaşayacak. Kübra Gül, bayramdan önce dünya evine girecek. Adeviye Teyze, 'Cumhurbaşkanlığı nedeniyle düğün tarihi belirsiz. Ama biz hazırlıklarımızı tamamladık, heyecanlıyız' diye konuşuyor.

Gelinim terbiyesiyle beni etkiledi

ADEVİYE Hanım, gelini Hayrünisa Gül'den sözederken onu gördüğü ilk günü büyük bir heyecanla anlatıyor. İşte Adeviye Hanım'ın sözleriyle Hayrünisa Gül: Gelinim Hayrünisa'yı ilk kez bir sünnet düğününde gördüm. Onu ilk ben beğendim. Sünnet düğünü için Kayseri'ye gelmişti. Öncelikle terbiyesi beni çok etkiledi. Terbiyesiyle, asilliği beni çekti. Daha sonra ailesini araştırdık. Kayseri'nin köklü ailesinden olduğunu öğrendim ve konuyu Abdullah'a açtım. Şimdi çok mutlular.

Star


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset