Abdullah Gül'den Denktaş yorumu

"Sayın Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk milletinin kaybıdır"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Denktaş'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü

Abdullah Gül'den Denktaş yorumu

"Sayın Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk milletinin kaybıdır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Denktaş'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Gül, "Sayın Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Kıbrıs Türklerinin halen devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle özdeşleşmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı, mücahit devlet adamı Rauf Denktaş’ın ebediyete intikal ettiğini derin teessürle öğrendim. Sayın Denktaş’ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir.

Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşması, Merhum Denktaş’ın aziz hatırasını yaşatacak en önemli kazanım olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesinde, Anavatan Türkiye’yi her zaman yanında bulacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu elim gününde, merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’a Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu Şad olsun
"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset