Abdullah Gül Konuşuyor

Seçim öncesi kilitlenen cumhurbaşkanlığı sürecinin tek adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, basın toplantısı düzenliyor.

Abdullah Gül Konuşuyor

Seçim öncesi kilitlenen cumhurbaşkanlığı sürecinin tek adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, basın toplantısı düzenliyor.

Bakan Gül, tebrik mesajları ve seçim değerlendirmesi adına basın toplantısını düzenlediğini söyledi. İşte Gül'ün açıklamaları:

Milli irade tecelli etti, demokrasi güçlendi. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ifadesi halkın iradesiyle ortaya çıktı. Temmuz yında olmasına rağmen katılım çok yüksek oldu. Katılımcı demokrasi açısından önemli bir durumdur. Temsil kabiliyeti açısından elde edilen sonuç başarılı.

Her iki oydan birini almak bizim için büyük bir şeref ve onurdur. Halkın teveccühü büyük sorumluluk yükledi. Halk 4.5 yıllık icraatlara güvenoyu verdi. Her yerinden oy alabilen tek siyasi parti olduk. Bir il hariç bütün illerde milletvekili çıkardık.

5500 dolar milli geliri olup ta demokrasiyi yürüten başka bir ülke dünyada yok. Terörle mücadele, Irak'la temaslar, enerji konusunda İranla mutabakat sağlandı. Devlet hizmetleri aksamadı.

Önce bu seçimin niçin en sıcak günlerde yapıldığını hatırlamamız gerekiyor. Normalde Kasım ayında yapılacaktı. Bunun sebebi Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirememiz yatıyor.

İki tur yapıldıktan sonra Meclis'in itibarını düşünerek adaylığını geri çekmiştim.

O gün bazı partilerin argümanları vardı. meclis görevini tamamlamak üzere son aylarda cumhurbaşkanlığı konusunda kara vermemesi gerekir. Seçim yapılsın Millet ne düşünyor Yeni Meclis cumhurbaşkanını seçsin deniyordu

Temsil kabiliyeti yeterli değil dolayısıyla temsil kabiliyeti iyi olan Meclis seçsin deniyordu. İki argüman karşılanmış durumda. Açık toplum olmak önemli. Bütün bunlar tartışıldı. Seçim kararının doğru olduğuna karar verdik.

Yüzde 85 Meclis'te temsil ediliyor. Bu neticeleri halkın iradesini iyi bir şekilde tahlil etmeliyiz. Hepimiz üstümüze düşen dersleri çıkarmalıyız. Önmüzdeki süreç bellidir. Bir acelecilik içinde olmanın iyi olmadığı kanaatindeyim. Resmi sonuçlar, mazbatalar yemin töreni yapılacak. Meclis başkanlık divanı seçilecek, Hükümet kurulacak.

Bütün partiler değerlendirme yapacaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset