Abdullah Gül böyle yakalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ikinci gününde, ülkenin en büyük üniversitesi olan Suud Üniversitesi ile Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji kentini ziyaret etti. Laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında bi

Abdullah Gül böyle yakalandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ikinci gününde, ülkenin en büyük üniversitesi olan Suud Üniversitesi ile Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji kentini ziyaret etti. Laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Gül, özel gözlükle Mekke kentinin uzaydan çekilmiş 3 boyutlu fotoğrafına baktı.

Üniversitede, Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakanı Halid bin Muhammed Al Anqari ile görüşen Gül, daha sonra yaptığı açıklamada, Suud Üniversitesinin dünyada bilinen bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Üniversitede değerli bilim adamları bulunduğunu ifade eden Gül, görevli bazı Türk bilim adamlarını da tanıdığını belirtti.

Üniversitenin önemli çalışmalara imza attığını anlatan Gül, bunun, ülkenin gelişmesine de katkı sağladığını kaydetti. Başta Kral Abdullah olmak üzere Suudi hükümetinin eğitime verdiği önemin takdire değer olduğunu dile getiren Gül, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırı m olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Gül'e, ziyaretin anısına Suud Üniversitesini simgeleyen cübbe giydirildi ve madalya takdim edildi.

Gül, daha sonra Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Kenti'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Gül, özel gözlükle Mekke kentinin uzaydan çekilmiş 3 boyutlu fotoğrafına baktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset