ABD'nin o ülkeye tehdidine Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki: Bu kabadayılık doğru değil

Ermenistan'ın AGİT girişimine sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AGİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT’in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldu bittiler olmaz" dedi.

ABD'nin o ülkeye tehdidine Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki: Bu kabadayılık doğru değil

OPEC+ grubunun kararlarından dolayı ABD'nin Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, ABD'ye tepkisini "Bu kabadayılık doğru değil" sözleriyle ifade etti. Petrol fiyatları ve İran'a uygulanan yaptırımlar konusunda da ABD'yi eleştiren Çavuşoğlu, "Kaldırın bu yaptırımları kardeşim fiyatların düşmesini istiyorsanız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin’de "AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karabağ'da barışı destekleyeceklerini tekrarlayan Çavuşoğlu, Ermenistan’ın Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) yönelik girişimlerine tepki gösterdi. ABD’nin OPEC+ grubunun tepkisine karşı Suudi Arabistan’a destek verdi.

ERMENSİTAN'IN AGİT GİRİŞİMİNE TEPKİ
Ermenistan'ın AGİT girişimine tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "AGİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT'in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldu bittiler olmaz" dedi. Azerbaycan ile Ermensitan arasında atılacak her olumlu adımın Türkiye'nin ilişkilerini de olumlu etkileyeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

“Amacınız barışa katkı sağlamaksa önce siz güven verin dürüst olun biz katkı sağlıyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki süreci destekliyoruz. Azerbaycan samimi barış anlaşması teklifinde bulundu. Dolayısıyla buradaki projeleri de hayata geçirmemiz bu Avrupa’nın da çok işine yarayacak ama bunlar işte o anlayıştan kurtulamıyorlar ne demek istediğimi anladınız”

ABD'YE SUUDİ ARABİSTAN TEPKİSİ
ABD'nin OPEC+ grubu kararlarına tepkisine de sert eleştirilerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil. Eleştirebilirsiniz biz de fiyatların artmasından hoşlanmıyoruz ama bunu bir tehdit diline dönüştürmüyoruz ki" dedi.

"İRAN'A YAPTIRIMLARI KALDIR"
ABD'ye yönelik eleştirilerinde petrol fiyatlarına ve İran'a uygulanan yaptırımlara da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Kaldırın bu yaptırımları kardeşim fiyatların düşmesini istiyorsanız. Sadece bir ülkeyi (Suudi Arabistan'ı) tehdit ederek sorunu çözemezsiniz" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler