ABD Elçisi Kılıçdaroğlu'nu şaşırttı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin istihbarat paylaşımı konusunda söylediği sözler CHP liderini çok şaşırttı. Ricciardone-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ana gündem maddesi beklendiği gibi PKK terörü ve bununla mücadelede ABD-Türkiye işbirliği idi

ABD Elçisi Kılıçdaroğlu'nu şaşırttı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin istihbarat paylaşımı konusunda söylediği sözler CHP liderini çok şaşırttı. Ricciardone-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ana gündem maddesi beklendiği gibi PKK terörü ve bununla mücadelede ABD-Türkiye işbirliği idi.

BU İZLENİM GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Başkent kaynaklarına göre konuyu, "Türkiye'de, ABD'nin PKK terörüyle mücadele konusunda destek vermediğine ilişikin bir izlenim var" diyen Kılıçdaroğlu açtı. ABD Büyükelçisi ise, kendilerinin de böyle bir izlenimin varlığından haberdar olduklarını, ancak gerçeği yansıtmadığını söyledi ve "İstihbarat paylaşımı başarıyla sürüyor" dedi.

Ve ardından da ABD Büyükelçisi Ricciardone'den Kılıçdaroğlu'nu şaşırtan o sözler geldi:

TÜRK HÜKÜMETİ BİLGİ PAYLAŞMAMIZA İZİN VERMİYOR
"Aslında biz CHP'yle de bu istihbarat paylaşımının ayrıntılarını paylaşmak isteriz. ABD'de bu tip kritik konular yönetim tarafından muhalefetle de paylaşılır. Demokrasinin gereği de de budur. Ancak burada Türk hükümetinin izni olmadığı için sizinle ayrıntıları paylaşmama mümkün değil..."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAŞVURABİLİRİZ
Kılıçdaroğlu bunun üzerine "Dışişleri Bakanlığı'na başvurabiliriz" dedi ve hemen partinin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'na talimat verdi:

"Dışişleri'yle temasa geçip, ABD temsilcisine istihbarat paylaşımının ayrıntılarını bizimle de paylaşması için gereğinin yapılmasını rica edin..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset