84 Vekil Mahkeme Yolunda

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen ve hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan 84 eski milletvekiline yargı yolu açılıyor.22. Dönemde Meclise gelen milletvekillerinden 150'siyle ilgili hazırlanan 285 dosya arasından eski

84 Vekil Mahkeme Yolunda

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen ve hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan 84 eski milletvekiline yargı yolu açılıyor.

22. Dönemde Meclise gelen milletvekillerinden 150'siyle ilgili hazırlanan 285 dosya arasından eski milletvekillerinin dosyası ayrıldı. Yeniden seçilen milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları ise TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda kaldı.


Milletvekili seçilemeyen 84 eski vekil hakkında hazırlanan 227 dosya, Pazartesi günü TBMM Başkanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilecek. Başbakanlık, bu dosyaları Adalet Bakanlığına iletecek. Adalet Bakanlığının, bu dosyaları ilgili mahkemelere göndermesiyle yargı süreci başlayacak.

Meclisten Başbakanlığa gönderilecek en fazla dokunulmazlık dosyası (karşılıksız çek verdiği suçlamasıyla hakkında 46 dosya bulunan) eski CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında bulunuyor.

Oral'ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen izliyor. Sirmen hakkında ''ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanmak, basın yoluyla hakaret, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal'' gibi suçlamalar bulunuyor.


Eski CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin ve DP'nin seçim barajını geçememesi nedeniyle Meclis dışında kalan eski Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın 8, eski Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez hakkında yaralama, hakaret ve tehdit iddialarıyla ilgili 4 dosya TBMM gündeminde yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset