836 belediye kurtuldu

Nüfusu 2 binin altına düştüğü için TBMM'den geçen bir kanun ile kapatılan 862 belediyeden 836'sı Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal etmesi sonucu 29 Mart seçimlerine katılacak. YSK'nın bu konudaki kararı bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. Karara göre kapa

836 belediye kurtuldu
Nüfusu 2 binin altına düştüğü için TBMM'den geçen bir kanun ile kapatılan 862 belediyeden 836'sı Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal etmesi sonucu 29 Mart seçimlerine katılacak. YSK'nın bu konudaki kararı bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı.

Karara göre kapatılması öngörülen 862 belediyeden 7'si, süresi içinde dava açmadığı, 19'u ise kendi Belediye meclislerinin aldığı karar gereği bağlı oldukları il ya da ilçe belediyesine katılmak istedikleri için kapatılacak. Geri kalan ve TBMM'den geçen yasa gereği kapatılması öngörülen 836 belediyenin tümü ise kapatılmaktan kurtuldu ve 29 Mart seçimlerine katılmaları kesinleşti.

BABANIN KÖYÜ DE VAR
Kapatılmaktan kurtulan ve bu seçimlerde de belediye başkanı seçerek tüzel kişilikleri devam edecek olan yerler arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğduğu yer olan Isparta'ya bağlı İslamköy, Atatürk'ün Büyük taarruzda hücum emri verdiği Kütahya'ya bağlı Zafertepe, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın doğum yeri Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey, peri bacaları ile ünlü Nevşehir'e bağlı Göreme, Marmaris'in turistik beldesi Turunç, arkeolojik kazıları halen devam eden Alacahöyük, Asmalıkonak dizisinin çekildiği Ürgüp Mustafapaşa ve tarihe adını, Köy enstitütüleri ile yazdıran Ankara'ya bağlı Hasanoğlan var. Kapatılması kesinleşen belediyeler ise şöyle:

Süresinde dava açmayanlar:
Bitlis İli Hizan İlçesi Kolludere, Konya İli Hadim İlçesi Göynükkışla, Zonguldak İli Ereğli İlçesi Öğberler, Ankara İli Çamlıdere İlçesi Peçenek, Kırıkkale İli Keskin İlçesi Ceritmüminli, Kırıkkale İli Merkez İlçesi Ahılı, Adana İli Kozan İlçesi Hacıbeyli,

Kendi istekleri ile kapatma kararı alanlar:
Aksaray İli Ağaçören İlçesi Camili, Amasya İli Gümüşhacıköy İlçesi Gümüş, Amasya İli Taşova İlçesi Çaydibi, Ardahan İli Hanak İlçesi Ortakent, Aydın İli Nazilli İlçesi Aslanlı, Burdur İli Gölhisar İlçesi Yusufça, Bursa İli Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı, Denizli İli Merkez İlçesi Cankurtaran,Edirne İli Uzunköprü İlçesi Çöpköy, Edirne İli Uzunköprü İlçesi Yeniköy, Erzurum İli Aşkale İlçesi Yeniköy, Kırıkkale İli Merkez İlçesi Çullu, Konya İli Taşkent İlçesi Ilıcapınar, Kütahya İli Pazarlar İlçesi Yakuplar, Kütahya İli Tavşanlı İlçesi Gürağaç, Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Aksalur, Tokat İli Başçiftlik İlçesi Karacören, Trabzon İli Hayrat İlçesi Gülderen, Trabzon İli Merkez İlçesi Yeşilova. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler