4+4+4 için hangi parti ne oy verdi?

 TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'den 295 milletvekili kabul, 88'i CHP'den, 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili de red oyu kullanıldı. TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun açık oylamasında, AK Parti'den

4+4+4 için hangi parti ne oy verdi?

 

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'den 295 milletvekili kabul, 88'i CHP'den, 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili de red oyu kullanıldı.

 

TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun açık oylamasında, AK Parti'den 295 milletvekili kabul oyu verirken, 88'i CHP'den 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili de red oyu verdi.

 

Genel Kurul'da kanunun açık oylamasına ilişkin tutanak açıklandı. Buna göre, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifine AK Parti'den 295 milletvekili kabul oyu verdi. 88'i CHP'den, 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili ise red oyu kullandı.

 

MHP milletvekilleri biri dışında oylamaya katılmadı. Oylamaya katılan MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ise çekimser kaldı.

 

Bu arada, Kur'an-ı Kerim ile Hz Muhammed'in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması ile imam-hatip ortaokulları yeniden açılmasını olanak sağlayan maddede dün yapılan açık oylamada, AK Parti ve MHP'nin yanı sıra 5 BDP'li milletvekili de kabul oyu vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset