30 Ağustos'da Eşsiz Tören

Cumhuriyetin bir geleneği daha 30 Ağustos 2007 Zafer Bayramı törenlerinde son buldu. Her yıl 30 Ağustos ve 29 Ekim'de Ankara Hipodromunda yapılan resmi geçit ve törenlerine ve resepsiyonlarına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanları eşleri ile

30 Ağustos'da Eşsiz Tören

Cumhuriyetin bir geleneği daha 30 Ağustos 2007 Zafer Bayramı törenlerinde son buldu. Her yıl 30 Ağustos ve 29 Ekim'de Ankara Hipodromunda yapılan resmi geçit ve törenlerine ve resepsiyonlarına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanları eşleri ile katılırdı. Ancak bu yıl yapılan törenlere ne Cumhurbaşkanın, ne Başbakanın ne de Genel Kurmay Başkanının eşi katılımadı.

Bu yıla gelmeden önce, geçen yılın fotoğraflarına bakıldığında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın eşlerini tören alanında görmek mümkün.

 Daha gerilere gidildiğinde de Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel'in eşini, Başbakan Bülent Ecevit'in eşini bu törenlerde görebiliyoruz. Dün GATA'da başlayan gergin törenin ardından bugün de 30 Ağustos törenlerine "Eşsiz" lik damgasını vurdu. AKP'nin iktidara gelmesinin ardından bu törenlere TBMM Başkanı ve Başbakan eşleri türbanlı olduğu için katılmadılar.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın eşini törene getirmemesi, siyasi kulislerde "Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın eşlerinin törene katılmaması nedeniyle Büyükanıt'ta törene eşsiz katılmayı tercih etmiş" diye yorumlandı.Devletin tepesinde törene eşi gelen tek kişi TBMM Başkanı Köksal Toptan'dı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset