"3 keçi versen güdemezler"

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;  Biz bugün sizlere efendi olmak için değil hizmetkar olmak için burdayız. Burdur tüm tarih boyunca okumayı eğitmeyi en büyük zenginlik olarak gördü. Burdur ilim adamlarıyla, alimleriyle, gönül adamları

"3 keçi versen güdemezler"

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

 

Biz bugün sizlere efendi olmak için değil hizmetkar olmak için burdayız.

Burdur tüm tarih boyunca okumayı eğitmeyi en büyük zenginlik olarak gördü.

Burdur ilim adamlarıyla, alimleriyle, gönül adamlarıyla bilime verdiği katkı ile tüm dünyaya nam salmıştır.

Burdurda bir üniversite olmayacakta nerede olacak. Eğitime okumaya sevdalı bir şehirde üniversite olmayacakta nerede olacak. O yüzden biz bugün de Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin yeni bölümleriyle yeni fakültelerinin açılışını yapacağız.

Bu üniversitede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir üniversiteyi açıp kenara çekilmek bize yakışmaz. Başlattığımız işi sonuna kadar takip ediyoruz.

 

Sağlık noktasında ise Burdur merkezde yapımını tamamladığımız 200 yataklı hastaneyi açıyoruz.

Çaldır ilçemizde TOKİ tarafından yapılan 96 sosyal konutu bugün teslim ediyoruz.

Karçal Barajı'nı bugün buradan canlı olarak açıyoruz.

Bugün yine Mehmet Akif Ersoy ormanını açıyoruz.

Emeği geçen herkesi ülkem ve milletim adına tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum.

 

Önceki gün Erzurum'da muhteşem bir açılış gerçekleştirdi. Açılış töreni 80 ülkenin televizyonundan canlı yayınlandı. Erzurum'da üç bini aşkın sporcu yarışıyor. Hep birlikte oradaki çoşkuyu yaşadık. Oraya ben ana muhalefet partisinin liderinide davet ettim, keşke gelseydi ordaki yatırımı o da görseydi.

 

CHP Genel Başkan'ından açıklama bekliyoruz.

Bunlar milletin sevincini paylaşmayı bilmez. Bunlar ne zaman geldilerse ne zaman iktidarın bir ucundan tuttularsa bozdular. Bu günde birliği bozmaya çalışıyorlar. CHP'nin milletvekilleri bir araya gelip halkı sokak sokak direnmeye çağırıyor. Siyasi parti değil yol geçen hanı. Sabah erken kalkan bildiri yayınlıyor.

 

Partisine sahip çıkamayan bir ülkeyi nasıl yönetecek. Aynısını MHP siyasetçilerinde de görüyorum. Ancak ben bu tahriklere gelmiyecem. Asla onların diliyle cevap vermeyecem. K.Maraş'ta, Çorum'da meydana gelen olaylar bu tarz tahriklerden doğmuştur.

 

Sivas, Gazi olayları gözünü kan bulamış kişilerin ürünüdür. Bunlar huzur ve istikrardan rahatsızlar, bunlar büyüyen ekonomiden rahatsızlar. Bunlar aynı ruhu merhum Adnan Menderes'e de göstermiştir. Bunlar sürekli başka güçlerden medet umarlar.

 

Ancak kusura bakmayın beyler o günler geride kaldı. Millet artık demokrasiye güç veriyor. Benim halkım bunlara bir kez daha sandıkta cevap verecek. Benim vatandaşım kendisini tahrik edenlere, kendisini tezgaha çekenlere zerre kadar prim vermeyecek.

 

Bunlara 3 tane keçi verseniz, 3 tane Teke verseniz güdemezler.

Ben artık bunları size havale ediyorum.

Sevgili Burdurlular biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Siz arakamızda olduğunuz müddetçe Allah'ın izniyle Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara getireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset