"28 Şubat kararlarını geri çekelim"

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Seçil Gonca Oral, müvekkilinin 'İsmail Hakkı Karadayı'dan 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim' şeklinde bir ifadede bulunmadığını belirtti. 28 Şubat soruşturması kapsamında dün Ankara Adliyesi’ne geler

"28 Şubat kararlarını geri çekelim"

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Seçil Gonca Oral, müvekkilinin 'İsmail Hakkı Karadayı'dan 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim' şeklinde bir ifadede bulunmadığını belirtti. 

28 Şubat soruşturması kapsamında dün Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade eden Tansu Çiller'in avukatı Oral, bugün yazılı bir açıklama yaparak, Çiller'e atfen yapılan haberleri yalanladı. Cumhuriyet Savcısı’ndan birkaç gün önce bir davet alan Çiller'den 28 Şubat sürecinde öncelikle DYP ve müvekkilinin mağdur edildiğini gösteren belgelerin mevcut olduğu belirtilerek, bu hususu belgeleyen evrak ve dosyaları yerinde görmesinin istendiğini kaydeden Oral, bunun üzerine Çiller'in davete icabet ederek bu belgeleri bizzat gördüğünü ve Cumhuriyet Savcısı'nın açıklamalarını dinlediğini ifade etti. Çiller'in görüşme sonrasında yargı sürecinin devam ettiğini dikkate alarak kısa bir açıklamada bulunduğunu kaydeden Oral, bugün bazı medya organlarında Çiller tarafından yapılan açıklamaya ilişkin olarak çeşitli spekülatif, gerçeği yansıtmayan, müvekkiline ait olmayan beyanlara yer verildiğinin görüldüğünü bildirdi. Oral, şunları kaydetti: 
"Örneğin müvekkilim tarafından 'Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'dan Uludağ'da 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim' şeklinde hiçbir ifadede bulunulmamıştır. Müvekkilimin söylemediği sözlerin gerçeğe aykırı olarak söylenmiş gibi yazılması doğru değildir. Prof. Dr. Tansu Çiller'in bizzat kendisi tarafından yapılan açıklamada yer almayan, kendisi tarafından ifade edilmeyen hususların kendisine atfedilemeyeceği, kamuoyunun bilgisine sunulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset