''21'inci asır Türk asrı olacak"

Türk Dünyası belediyeler Birliği (TDBB) 3'üncü Genel kuruluna katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "21'inci asır Türk asrı olacak" dedi.Türk Dünyası belediyeler Birliği(TDBB) 3'üncü Genel kurulu Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ger

''21'inci asır Türk asrı olacak"

Türk Dünyası belediyeler Birliği (TDBB) 3'üncü Genel kuruluna katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "21'inci asır Türk asrı olacak" dedi.

Türk Dünyası belediyeler Birliği(TDBB) 3'üncü Genel kurulu Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Kurula Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Türki Devletlerden temsilciler katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''21'inci asır Türk asrı olacak" dedi.

Türkiye'nin gelmiş olduğu ekonomik seviye ile örnek alınan bir ülke olduğunu belirten Bakan Bayraktar, ''Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti 61'inci hükümeti olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı oluşturduk. Gelişen dünya konjektürü nedeniyle çevre ve şehircilik önem arz ediyor. Dünya nüfusunun yüzde 50'den fazlası şehirlerde yaşıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 80 dolayındadır. Dünya ülkeleri geliştikçe şehirleşmelerde artacaktır. Bu kaçınılmaz bir olgu" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, "Türk Dünyası belediyeler Birliği yakınlaşmak ve kaynaşmak içi son derece önemli bir kuruluş. Birlik başkanı Türk Dünyası belediyelerine yardım etmeniz lazım dedi. Bu isteği inceleyeceğiz. Biz TİKA ile Türk dünyasındaki oluşuma ve yardımlaşmaya ciddi şekilde el atıyoruz. Sadece Türk dünyası değil, bütün yardıma muhtaç ülkelere yardım ediyoruz. Türkiye 75 milyon nüfusu ve 250 milyon civarındaki Türki cumhuriyetleri ile beraber olan nüfusumuzla birleşerek yükselme yolundadır dünyada bunu kabul etmektedir. 21'inci asır Türk asrı olacak. Bu bakımdan biz fotoğrafın büyüğüne bakmamız lazım. Ufak meselelere takılmadan dünyayı mutlu etmek için ve Türki devletlerin daha çok kaynaşması için elimizden geleni yapmamız lazım dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset