2024 asgari ücreti ne zaman belli olacak? Bakan açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücret ve çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye konusunda açıklamalarda bulundu.

2024 asgari ücreti ne zaman belli olacak? Bakan açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışan emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye hakkında bilgi verdi.

Bir gazetecinin "Asgari ücrette üçüncü toplantı ne zaman olacak?" sorusuna Bakan Işıkhan, "Toplantı için henüz bir karar almış değiliz. Teknik analizler sürüyor. Bu analizler tamamlandıktan sonra, kamu, özel sektör ve işveren temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapılacak. Bu hafta içinde açıklama yapmayı arzu ediyoruz" dedi.

"Asgari ücret konusunda bir rakam belirlendi mi?" sorusuna ise Işıkhan, "Şu an paylaşacak bir rakamımız yok. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Karar verildiğinde 3 taraf olarak bir araya gelip açıklayacağız" şeklinde cevap verdi.

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye ile ilgili olarak da, "Bakanlık olarak gerekli hazırlıkları tamamladık. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra en kısa sürede ikramiyelerin verilmesi için gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset