2 eski BDP'liye dokunulmazlık şoku

Diyarbakır'da ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. BDP'nin 2011'de düzenlediği nevruz kutlamalarında kon

2 eski BDP'liye dokunulmazlık şoku

Diyarbakır'da ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

 

BDP'nin 2011'de düzenlediği nevruz kutlamalarında konuşan Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk hakkında terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklar Türk ve Tuğluk katılmazken, avukatları Fethi Gümüş hazır bulundu.

 

Sanık avukatları bir önceki celse, Ahmet Türk'ün Mardin'den, Aysel Tuğluk'un Van'da bağımsız milletvekili seçildiğini ifade ederek, dokunulmazlıkları bulunduğu gerekçesiyle yargılanmanın durdurulması talebini yineledi.

 

ADALET BAKANLIĞINA MÜZAKERE YAZILDI

 

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet yönünden hazırlık aşamasında herhangi bir işlem yapılmadığından dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere fezleke düzenlenmesine karar verdi.

 

Mahkeme heyeti, dokunulmazlık kapsamında kalmayan propaganda ve örgüt adına suç işleme eylemleri yüzünden fezleke sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset