' Kılıçdaroğlu samimi değil'

 CHP Genel Başkanı Kemal .CHP’nin 4+4+4’ün iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasını, “Bunlar, sözlerinde samimi değil, akşam başka sabah başka” diye eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:  CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitti  4+4+4’le ilgili olarak

' Kılıçdaroğlu samimi değil'

 

CHP Genel Başkanı Kemal .CHP’nin 4+4+4’ün iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasını, “Bunlar, sözlerinde samimi değil, akşam başka sabah başka” diye eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

 

CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitti 

 

4+4+4’le ilgili olarak anamuhalefet partisi önce ‘Bizim de buna desteğimiz var; meslek okulları niçin mahrum olsun’ derken bugün Anayasa Mahkemesi’ne usulden müracaatı reddetmesine karşı bu defa esastan tekrar Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. Bunlar, sözlerinde samimi değil. Akşam başka sabah başka. Dik durmak başka bir şey. İşte biz bu yola çıktığımızda hep dik durduk. Mümkün olduğunda dikleşmedik ve dikleşmeyeceğiz. Ülkemiz için hangi çözüm olursa olsun biz sahibini sormayız; çözümüne bakarız. 

 

Kuyruğuna takıldı 

 

3 gün boyunca küresel ekonominin nabzı İstanbul’da attı. Yabancı ülke temsilcilerinin övgülerine, hayranlıklarına şahit olduk. Şimdi birileri çıkıyor, CHP Genel Başkanı, ‘Bu rakamlar yanlış. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen 2’nci ülke değil’ diyor. Bunların isminin başında hesap uzmanı sıfatı var ama bunlar gösterge okumayı dahi maalesef bilmiyorlar. Yahu Türkiye’ye bu haksızlığı uluslararası bazı kredi kuruluşları zaten yapıyor. Sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun? Sen neden o art niyetli kredi derecelendirme kuruluşlarının dilini, üslubunu kullanıyorsun. 

 

Türkiye’ye haksızlık 

 

Kendi diliyle onu şurada vuruyorum. Daha geçen yıl seçim propagandalarında ‘Yunanistan ekonomisini de biz kurtaracağız’ açıklaması yapmamış mıydı? Hatta Yunanistan’ın bir gazetesi, bununla dalga geçti. ‘Dayan Yorgo, Kılıçdaroğlu geliyor’ diye başlık attı. Hale bakın. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde Yunanistan ekonomisini kurtardı ama demek ki bizim bundan haberimiz yok. Bu, Türkiye’nin işverenine, sanayicisine, ihracatçısına, esnafına, çiftçisine, işçi ve memuruna haksızlıktır. En uzak ülkelerden ekonomi uzmanları Türkiye’yle ilgili takdirlerini ifade ederken, ana muhalefet partisi genel başkanının kendi ülkesine bu haksızlığı yapması en hafif tabiriyle yazıktır. 

 

Komşuya duyarlıyız

 

Biz komşumuz Yunanistan’ın yaşadığı zorluklara asla ve asla duyarsız kalamayız. Biz, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ emrine mutahap bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuzun dinine, diline ırkına bakmayız. Komşuluk hakkına biz riayet ederiz. 

 

Büyükşehir müjdesi 

 

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la Denizlileri selamlayarak, büyükşehir müjdesi verdi. Erdoğan, “Denizli’yi artık büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturuyoruz. 2012 seçimlerine Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak girecek” dedi. 

 

Bizim size aşkımız var 

 

Ak Parti tüzüğü gereği bir daha aday olmayacağını açıklayan Erdoğan ile Denizli İl Gençlik Kolları arasında renkli diyaloglar geçti. Gençler, “Usta sen bizi sakın bırakma” diye tezahürat yapınca Erdoğan da, “Bizim size aşkımız var nasıl bırakırız. Merak etmeyin” yanıtı verdi. Gençlerin, “Usta bize cevap ver” diye bağırmaları üzerine Erdoğan konuşmasını keserek, “Gençler beni fazla sıkıştırmayın. Omuz omuza vereceğiz, yapacağımız çok şey var” dedi. Bunun üzerine, “Seviyoruz seni” diye seslenen gençlere Erdoğan, “Ben de sizi seviyorum, bu yolda beraber yürüyeceğiz” yanıtı verdi. Gençler de ‘Beraber yürüdük bu yollarda’ şarkısını söylediler. Erdoğan gençlerin ısrarla, “Usta sen bizi sakın bırakma” sözlerine, şu karşılığı verdi: “Durmuyoruz ilerliyoruz ve hep beraberiz. Gençler şunu hiç unutmayın bizleri bir ve beraber kılan belli makamlarda oturmak değildir sizlerin aranızda olmak bir ve beraber olmak değil midir? Biz ne dedik beraber yürüdük bu yollarda demedik mi, yola böyle çıkmadık mı?” 

 

3D poster krizi 

 

BU arada, polisler hiçbir gerekçe göstermeden gençler tarafından hazırlanan 3 boyutlu Tayyip Erdoğan resminin iplerini kesti. Bu hareket karşısında isyan eden gençler, “Yazıklar olsun 2 yıllık emeğimiz boşa gitti. Başbakanımıza muhteşem bir gösteri hazırlamıştık” diye olayı protesto ettiler. Protestoların artması üzerine duruma Başbakanlık korumaları müdahale etti ve 7 metrelik resmin yeniden iplerinin bağlanmasını sağladılar. 

 

Polise özel pankart 

 

Başbakan Erdoğan’ın Denizli’ye gelişini protesto etmek amacıyla 10 ayrı yerde pankart açılacağı yolundaki duyum üzerine polis seferber oldu. Kentin çeşitli yerlerinde pankart açmak isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 9 genç gözaltına alındı. Valilik karşısındaki Konak İşhanı önünde pankart açmak isteyen 2 TGB’liye polis müdahale etti. TGB’li Yadigar Özen ve Doğukan Ersan, pankartta bir şey olmadığını söyledi, ancak polisi inandıramadı. Polis pankartı açtığında, “Pankartta bir şey yok dedik. Dedik ama inanmadınız. Ne oldu şimdi?” yazısıyla karşılaştı. Özen ve Ersan gözaltına alındı. Kentin çeşitli yerlerinde pankart açmak isteyen TGB üyesi 7 kişi daha gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler