Türkiye'nin en soğuk yeri neresi? Eksi 22 derece ölçüldü

Göle ve Refahiye Türkiye'nin en soğuk yeri oldular.

Türkiye'nin en soğuk yeri neresi? Eksi 22 derece ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi, kış mevsiminin etkisini yoğun bir şekilde hissetmeye devam ediyor. Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerleri olarak, Ardahan'ın Göle ilçesi ve Erzincan'ın Refahiye ilçesi kayıtlara geçti. Göle'de sıcaklık eksi 22,2 dereceye düşerken, Refahiye'de ise eksi 19 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, bölgede hava durumu genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus hadisesinin yanı sıra, buzlanma ve don olaylarına da rastlanabileceği belirtildi.

Geceleyin hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyrettiği bölgede, Erzincan'da 6, Kars ve Erzurum'da 13, Ardahan'da 18, Bayburt'ta 14, Kars'ta 8, Ağrı'da 8, Iğdır'da ise 3 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarından elde edilen verilere göre, Göle ve Refahiye'nin bu soğuk hava dalgasında Türkiye'nin en soğuk noktaları olduğu belirlendi. Bölge sakinleri, bu soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olmaya davet edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler