Rüzgar türbinin kanadı tırlarla taşındı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde kurulacak rüzgar enerji santrali için İzmir'den getirilen rüzgar türbininin kanadı TIR’larla taşındı.

Rüzgar türbinin kanadı tırlarla taşındı

Her biri 68 metre uzunluğunda ve 17 ton ağırlığında olan üç kanat  parçasını taşıyan TIR’lar Çorum'dan geçti.

TIR’ların geçişi polis ekiplerinin eşliğinde sağlandı. Üç tır ile  taşınan kanatların, Çorum - Samsun kara yolundan 54 kilometre uzaklıktaki  Merzifon ilçesine yaklaşık 4 saatte götürüleceği belirtildi.Dev kanatların geçişini, sürücüler ile çevre sakinleri ilgiyle  izledi. Nakliye işini üstlenen firma yetkilisi Derman Laçin, AA muhabirine,  İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan bir firmada rüzgar türbinlerinin üretildiğini  belirterek, "Bu rüzgar güllerini Merzifon'da kurulacak enerji santraline  taşıyoruz. Böyle uzun bir yükü taşımak hiç kolay değil, özel hazırlıklar  yapıyoruz. Karayolları ile görüşmelerimiz oluyor, güzergah belirleniyor ve öyle  yola çıkıyoruz. İzmir'den 3 günde Çorum'a vardık, gün içinde Merzifon'a ulaşmayı  hedefliyoruz. Yükün bir gün yüklenmesi bir gün de indirmesi sürüyor." dedi.

TIR şoförü Koray Simay ise 68 metre uzunluğundaki bir yükü taşımanın  kolay olmadığına işaret ederek, "Riski çok fazla. Bir de kara yolunda  vatandaşlarımız çok sabırsız olduğu için dar yollarda acele bizi geçmeye  çalışıyorlar ama başaramayınca kızıyorlar. Sorunlar yaşıyoruz ama böyle bir yükü  taşıdığımızı görenler şaşkınlıkla bizi izliyor." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler