O anlar kamerada! Konya'da çöken binadan sevindirici haberler!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde çöken binadaki kurtarma anları kameraya yansıdı.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde dün akşam saatlerinde çöken üç katlı binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Olay, saat 20.00 civarında meydana gelirken, ekiplerin yaklaşık 7 saat süren çalışmaları sonucunda enkaz altından üçüncü kişi de sağ olarak çıkarıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enkaz altında olduğu belirlenen diğer iki kişiye ulaşma çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini duyurdu. Yerlikaya, kurtarma ekiplerinin yoğun gayretleri sayesinde üçüncü kişinin de sağ salim kurtarıldığını belirterek, "Dualarımız diğer iki vatandaşımıza da sağ salim ulaşmak için" ifadelerini kullandı.

Bölgede Yoğun Çalışma
Enkaz bölgesinde, AFAD, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, 112 Acil Servis, UMKE, Kızılay, AKUT ve birçok sivil toplum kuruluşuna bağlı toplam 962 personelin görev yaptığı öğrenildi. Çalışmalarda kullanılan 216 araç ile bölgedeki kurtarma faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü bildirildi.

Valilikten Sağlık Durumlarına İlişkin Açıklama
Konya Valiliği, kurtarılan üç kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hastanelere sevk edildiklerini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Enkaz altında kalan beş kişiden üçü sağ olarak kurtarıldı. Diğer iki vatandaşımıza ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor” denildi.

Ekipler Zamanla Yarışıyor
Çöken binanın enkazında kalan kişilere ulaşmak için ekiplerin zamanla yarıştığı ve tüm imkanların seferber edildiği ifade ediliyor. 

O anlar kamerada
Konya'da yıkılan 4 katlı apartmanda arama kurtarma çalışması yapan ekiplerin, enkaz altında 5 saat sonra sağ olarak kurtulan Muhammed Cedan (24) ve Halid El Cedan'a (55) ulaştığı andaki mutlulukları ve sevinçli bir şekilde yaptıkları sohbet kameralara yansıdı. Enkaz altındakilerden birinin elini görüp tutan arama kurtarma ekibi, “Eli tuttum eli. Allah'ın izniyle seni çıkartacağım seni. Hiç canını sıkma tamam mı?” diyerek moral vermeye çalıştı. Ardından diğer kazazedeyi görünce de “O merhaba dostum. Maşallah. Allah'ın izniyle bendesin, sıkıntı yok” diye onu da telkin edip su verdi. Bu arada moloz yığınları arasındaki Suriyeli kazazede AFAD görevlisine sakin bir sesle, “Hoş geldin abi” diye seslendikten sonra gülümsedi. Kurtarma görevlisi su uzattığı kazazedelere fazla içmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir