MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün oldu.

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Cengiz Ergün'e dair bilgiler şu şekilde;

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün kimdir?

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa'da dünyaya geldi.

Cemal Ergün ve Nihal Ergün'ün oğlu olarak dünyaya gelen Cengiz Ergün, ilkokulu sırasıyla Murat Germen, Necatibey ve Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, liseyi ise İzmir Fatih Lisesi'nde bitirdi. Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde alarak 1980 yılında mezun oldu.

Vatani görevini Erzincan'da tamamladıktan sonra inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu ve iş hayatına atıldı. Manisa'da Uncubozköy Mahallesi başta olmak üzere birçok projeyi başarıyla hayata geçirdi. 30 yıllık ticaret hayatında devlet, belediye veya bayındırlık ihalesi almadı. 1981 yılında eşi Şeyda Ergün ile hayatını birleştirdi ve Hande ile Merve adında iki kız evlat babası oldu.

cengiz-ergun-kimdir-nerelidir.webp

1999-2000 futbol sezonunda Manisaspor Başkanı seçildi.

27 Aralık 2008'de Milliyetçi Hareket Partisi'nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı ve 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde Manisalıların desteğiyle Belediye Başkanı seçildi.

2009-2014 yılları arasında başkanlık görevini sürdürdü. 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde tekrar aday oldu ve kazandı. 31 Mart 2019'da yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Cengiz Ergün, yüzde 52.77 oranında oy alarak üçüncü kez Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bu başarıyla Manisa'da üst üste üç dönem seçilen ilk belediye başkanı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler