MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger oldu.

MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Ötüken Senger'e dair bilgiler şu şekilde;

MHP Kars Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger kimdir?

Ötüken Senger, 1978 yılında Kars'ta doğmuştur. İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, akademik kariyerine Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak başlamıştır.

Yüksek lisans eğitimini Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Daha sonra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor olarak atanmıştır.

Akademik başarılarına devam ederek 2014 yılında Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı, Nicel Karar Yöntemleri Bilim Alanı'nda Doçent unvanını almıştır. 2018 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nü kurarak aynı bölüme Bölüm Başkanı olarak atanmıştır. Halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Ötüken Senger, İngilizce dilinde iyi derecede yetkinliğe sahiptir ve evli bir akademisyendir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler