Mardin’in Artuklu, Nusaybin ve Ömerli ilçelerine bağlı bazı kırsal mahallelerde terör örgütü PKK’ya yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyonun, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
Valilik: “Sığınak ve barınaklar hedef alındı”
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgütün kullandığı sığınak, barınak ve depoların tahrip edilmesi ile bölgedeki aranan şahısların yakalanmasının amaçlandığı kaydedildi.
Yetkililer, operasyonun bölgedeki güvenlik risklerini ortadan kaldırmaya yönelik olduğu bilgisini paylaştı.
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Valilik, İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince yarın saat 05.00 itibarıyla bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.
Yasak kapsamında:
Artuklu: Ayntepe, Yandere, Oğuz, Ahmetli mahalleleri ve bağlı mezralar,
Nusaybin: Koruköy, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Doğuş mahalleleri ve mezraları ile Kuşkayası mezrası,
Ömerli: Sulakdere Mahallesi ve mezraları
yer alıyor.
Açıklamada, yasağın ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı belirtilerek, vatandaşların can ve mal güvenlikleri açısından yasağa titizlikle uymalarının önem taşıdığı vurgulandı.
Kaynak:AA