Kocaeli Derince Limanında patlama! Yaralılar var

Kocaeli'de Derince Limanında patlama oldu. Yaralılar olduğu öğrenildi.

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde büyük bir patlama oldu. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bugün saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde patlama sesi duyuldu. Patlama Gölcük'ten de hissedildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

TMO silolarındaki patlamaya ilişkin son durumu aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 12 yaralıdan 3'ünün entübe edildiğini açıkladı.

Soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Büyükakın, "60 tane silo var. İlk tespitlere göre 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince TMO silolarında meydana gelen patlamaya ilişkin son durumu aktardı. Patlamanın, toz sıkışmasından kaynaklı meydana geldiğinin değerlendirildiğini ifade eden Büyükakın, "Toz sıkışması olabildiğini, zaman zaman patlamalar meydana gelebildiğini öğrendik. Daha teknik bilgiler ekipler tarafından aktarılacak" dedi.

Hastaneye kaldırılan 12 yaralıdan 3'ünün entübe edildiğini kaydeden Başkan Büyükakın, "Diğerlerinin durumu iyi. Sağlıkçılarımız elinden geleni yapıyor. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Toplam 60 silonun bulunduğunu belirten Büyükakın, "60 tane silo var. 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor" diye konuştu.

Tüm yaralıların hastanede tedavi altına alındığını da sözlerine ekleyen Tahir Büyükakın, "Aranan kimse yok, herkes bulundu. Bu da kesin bilgi mahiyetinde. Şu anda içeride kimsenin olmadığına eminiz. Yaralı sayısında artış beklenmiyor. Hepsi bulunmuş ve hastanelere sevk edilmiş durumda" dedi.

KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Derince'de TMO silolarındaki patlamada 10 kişinin yaralandığını, enkaz altında kimse olmadığını değerlendirdiklerini bildirdi.

Vali Yavuz, "Enkaz altında kimse bulunmuyor. Buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlama olabileceği değerlendiriliyor. Konunun uzmanları elbette çok yönlü olarak bakıyorlar. Şu anda bir yangın söz konusu değil." dedi.

kocaeli-patlama.jpg

PATLAMANIN SEBEBİ NE?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), TMO Derince Silosu'nda meydana gelen patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceğini ve detaylı teknik inceleme sonucunda patlamanın sebebinin netleşeceğini açıkladı.

TMO’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 Ağustos 2023 tarihinde TMO Derince Silosu'nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlama nedeniyle 13 adet silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir” ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kocaeli'nde liman bölgesinde gelen patlamaya AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edildiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün saat 14.50 sıralarında, liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre; olayda 10 vatandaşımız yaralanmış olup, an itibarıyla can kaybı bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

kocaeli-derince-limaninda-patlama-yaralilar-var.jpg

BAKANLIK: GEMİLERDE OLUMSUZ DURUM YAŞANMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen patlamada limanda bulunan gemilerde olumsuz bir durumun yaşanmadığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemi'miz ve Tuzla'da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. TMO silolalarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" ifadelerine yer verildi.

kocaeli-derince-limaninda-patlama-yaralilar-var-001.jpg

kocaelide-derince-limani.jpg

kocaelide-derince-limani-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler