‘Kahramanlar-50’ operasyonu! 1’i gri kategoride toplam 2 terörist etkisiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Kahramanlar-50” operasyonunda 1’i gri kategoride toplamda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

‘Kahramanlar-50’ operasyonu! 1’i gri kategoride toplam 2 terörist etkisiz

Diyarbakır’da 1’i gri kategoride olan toplamda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

“Kahramanlar-50” operasyonu kapsamında komandolar, güvenlik korucu timleri ve J-SİHA desteğiyle teröristler arasında sıcak çatışma sağlandı.

İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Demhat Eylül kod adlı Hasip Şimşek ve Memo kod adlı Mehmet Akalan adlı teröristler, silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Teröristlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Teröristlerin suçlarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Terörist Hasip Şimşek'in katıldığı eylemler;

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı 3️ polis memuru, 2️ sivil vatandaşın ŞEHİT edilmesi ve 2️1️7️ vatandaşımızın YARALANMASI olayı, Diyarbakır ili Hani ilçesi, Hani-Topçular karayolunda bir grup terörist tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda 1️ Askeri Personel ve 1️ Gönüllü Güvenlik Korucusunun ŞEHİT edilmesi, Diyarbakır ili Hani/Topçular Jandarma Krk.K.lığı sorumluluk alanında Yukarıturalı Köyü Yol Ayrımında icra edilen Şok YKN faaliyeti esnasında, bir grup terörist tarafından yapılan silahlı saldırı sonucunda 1️ Güvenlik Korucusu ŞEHİT edilmesi olaylarının faillerinden biri olduğu tespit edildi.

Mehmet Akalan adlı teröristin katıldığı eylemlerin ise;

Diyarbakır ili Yenişehir İlçesinde 6 adet EYP atılma olayı, Diyarbakır/Yenişehir Şehitler Polis Merkezi Amirliği önünde bekleyen zırhlı polis aracına yönelik el bombası atılması ve tabanca ile ateş açılması, Diyarbakır/Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde Yenişehir Belediyesine ait aracın kundaklanması olaylarının faillerinden biri olduğu tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şu ifadelere yer verdi;

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Hainlerin Tek Tek Nefeslerini Keseceğiz. Son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Mücadelemize Sizlerin Duası ve Desteğiyle Kararlılıkla Devam Edeceğiz. Kahramanlarımızın kanları yerde kalmayacak.

Operasyonu gerçekleştiren MİT Mensuplarımızı ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler