İzmir'deki taksi cinayetinde yeni gelişme! "Madde etkisindeydim" demişti

İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi tabancayla öldüren Delil Aysal hakkında istenilen cezai ehliyet raporu mahkemeye ulaştı.

İzmir'deki taksi cinayetinde yeni gelişme! "Madde etkisindeydim" demişti

İzmir Gaziemir'de yaşanan üzücü olayda, taksi şoförü Oğuz Erge, yolcu olarak aracına aldığı Delil Aysal tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Aysal, mahkemede madde etkisinde olduğunu ve kişisel sıkıntıları bulunduğunu belirtmiş olsa da, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan cezai ehliyet raporunda Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.

Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. Erge, savunmasında "Madde etkisindeyim, sıkıntılarım vardı." demişti.

İzmir Gaziemir'de taksi şoförü Oğuz Erge'nin soğukta üşümesin diye aracına aldığı yolcu Delil Aysal, Erge'ye aracın içinde ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Katil zanlısı Aysal'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.

"CEZAİ EHLİYETİNİ ETKİLEYECEK BİR AKIL HASTALIĞI YOK"
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından tutuklu yargılanan Aysal hakkında istenilen cezai ehliyet raporu, mahkemeye ulaştı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporda, şu bilgilere yer verildi: "Şahsın ceza sorumluluğunu etkileyecek düzeyde bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanamadığı, suç tarihinde şahsın işlediği iddia edilen fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını anlayabildiği ve bu fiillerle ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu, dolayısıyla işlediği iddia edilen suçlara yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu görülmüştür."

İzmir'deki taksi cinayetinde yeni gelişme! "Madde etkisindeydim" demişti

NE OLMUŞTU?
Taksi şoförü Oğuz Erge, 31 Ocak'ta saat 03.30 sıralarında Buca Gediz Mahallesi'nden kapüşon ve cerrahi maske takan, Gaziemir'e gideceğini belirten Delil Aysal'ı (19) aracına almıştı. Taksi, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardığında Aysal'ın arka koltuktan tabancayla üç el ateş ettiği Erge ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Erge'nin üzeri ve aracındaki para ile eşyayı alarak kaçan şüpheli Aysal, polisin olay yeri ve çevresindeki 70 güvenlik kamerasının kaydettiği yaklaşık 110 saatlik görüntüyü incelemesiyle Buca'da saklandığı adreste yakalanarak tutuklanmıştı. Aysal, mahkemedeki savunmasında "Madde etkisindeydim. Sıkıntılarım vardı." demişti.

Olay öncesi, sırası ve sonrasında yaşananları ise araç içi kamerasının kaydettiği ortaya çıkmıştı. Sanık hakkında hazırlanan iddianamede, "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza istenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler