İstanbul'da patlamada 6 kişi Öldü ve 53 yaralı! İşte patlama anı

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Öte yandan patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor.

İstanbul'da patlamada 6 kişi Öldü ve 53 yaralı! İşte patlama anı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Emniyet güçleri bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor.

Saat 16.00 sıralarında meydana gelen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

 İstanbul Valisi Yerlikaya, 4 kişinin öldüğünü 38 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamanın olduğu bölge yaya giriş çıkışına kapatıldı, polis güvenlik önlemi aldı. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok.

Olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti , 53 yaralı var" ifadelerini kullandı.

"CAN KAYBI VE YARALILAR VAR"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

"KORKU VE PANİĞE YOL AÇACAK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURULMALI"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, "İstiklal Caddesi'deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" ifadelerine yer verdi.

PATLAMA ANI KAMERADA
İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama kameraya böyle yansıdı. Patlamada vatandaşların panikle kaçması saniye saniye kaydedildi. Görüntüde, bir patlama sesinin duyulduğu ve alevlerin yükseldiği anlar objektife yansırken, vatandaşların bağırarak kaçtığı görüldü.


BÜYÜK BİR KALABALIK VARDI
Hafta sonu olduğu için caddede büyük bir kalabalık olduğu belirtiliyor. Ambulans hareketliliğinin devam ettiği caddenin üzerinde polis helikopterinin de uçtuğu görüldü.

CANLI BOMBA VE BOMBALI ÇANTA İDDİALARI
CNN Türk'e bağlanan muhabir Mücahit Topçu, patlamanın nedeninin canlı bomba olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Patlama sonrası tüm kamera kayıtları inceleniyor. Bomba yüklü çanta bırakıldığı konusunda araştırmalar yapılıyor. Terör eylemi ihtimalinde duruluyor.

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI
Öte yandan İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı. Patlamayla ilgili 5 savcının görevlendirildiği öğrenildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Taksim'deki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadeleri kullanıldı.

RTÜK Başkanı'ndan yapılan açıklamada "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler