İBB Başkan Adayı Kurum'dan Trabzon açıklaması! "Biz bu iki şehri hep ikiz kardeş olarak gördük"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümü programında konuştu.

İBB Başkan Adayı Kurum'dan Trabzon açıklaması! "Biz bu iki şehri hep ikiz kardeş olarak gördük"

Atatürk Havalimanı'nda "Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü" programında konuşan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı ileterek sözlerine başladı.

İstanbul'da Trabzonlularla bir araya gelmekten, kucaklaşmaktan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Kurum, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü kutladı.

Kurum, Trabzon'un tarihine dikkati çekerek, "Bugün bizim için İstanbul neyse Trabzon da odur. Biz bu iki şehri hep ikiz kardeş olarak gördük çünkü her ikisinin de fatihi Sultan Mehmet Han'dır. Sultan Fatih Trabzon'umuz için ne demiştir? 'Biz Trabzon'a toprakları değil gönülleri fethetmeye etmeye geliyoruz.' Bugün salondaki siz değerli kardeşlerime bakıyor ve görüyorum ki Sultan Fatih'in bu sözü gerçekleşmiştir. Bunun ispatı Trabzonlu kardeşlerimizdir. Trabzon demek sığınılacak liman, omuz verilecek dost demektir." ifadelerini kullandı.

Bakanlığı dönemine değinen Kurum, "Biz ne zaman güzel Trabzon'umuza eser ve hizmet için gitsek ve bu hizmetler için orada olsak adeta bir seferberlik anlayışıyla buradaki birçok belediye başkanımla birlikte çalıştık. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle bir kardeşlik hukuku içerisinde, İstanbul'da yaşayan Trabzonlu kardeşlerimize ve memleketiniz Trabzon'a en güzel yatırımları, en güzel eserleri kazandırmanın gayreti içerisinde olduk." diye konuştu.

kurum1.webp

Kurum, bakanlığı döneminde yapılan çalışmaları aktararak, Trabzon'a birçok proje kazandırdıklarını kaydetti.

Trabzon'a olan sevgilerini dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Sizler daima sayın Cumhurbaşkanımızın yanında oldunuz, her zaman Cumhur İttifakı'na destek verdiniz. Türkiye'nin, İstanbul'un karşısında ne zaman bir tehlike ve tehdit görseniz hemen safa geçtiniz. İradenizi net bir şekilde ortaya koydunuz. İşte bugün de aynı hassasiyeti İstanbul için göstermenizi istiyorum. İstanbul çok daha büyük bir tehlikenin girdabına sokulmak isteniyor. Bugün maalesef milletin gözleri önünde İstanbul bir kirli pazarlık masasına yatırılmıştır. Fatih'in emaneti İstanbul Kandil uzlaşısı adıyla paylaşılmak ve buradaki tüm değerler kaybedilmek istenmektedir. Her gün yapılan pazarlıklar meclis üyeleri ve adaylıkları orada, masa arkasında, kapı arkasında yapılan planlarla birlikte dağıtıldığını görüyoruz. Birileri yine siyasi hırsları uğruna İstanbul'u bu pazarlıkların konusu yapıyor."

Kurum, İstanbul ne zaman pazarlık konusu olsa, ne zaman paylaşılmak istense bu milletin buna asla izin vermediğini belirterek, "O kirli anlaşmaları bozmuştur, Sultan Fatih böyle yapmıştır, Sultan Abdülhamit Han karşılarında dimdik dikilmiştir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk dik durmuştur, Recep Tayyip Erdoğan 22 yıldır bu hesapları parçalayıp atmıştır. Bizim görevimiz de 31 Mart akşamı bu pazarlık masasını, bu Kandil masasını hep birlikte dağıtmaktır. 31 Mart'ta hep birlikte sandıkları patlatmak, kirli hesap güdenlere en güzel cevabı yine sandıkta vermektir." dedi.

kurum2.webp

"O hayalleri de işte bu ekip birlikte gerçekleştirecek"
Kurum, konuşması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ile birlikte Trabzon tanıtım günleri için fuar alanında hazırlanan stantları gezdi, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin Kurum ile birlikte projeleri olacak mı sorusuna cevap veren Bakan Uraloğlu, "Biz mühendisiz, biz proje adamıyız. Gerçekten projeleri biz beraberce, bir ekip halinde çözeriz, o irade var. Cumhurbaşkanımız Allah'ın izniyle bize her türlü desteği verdi, biz de İstanbul'a o desteği veriyoruz. Murat Kurum kardeşim zaten yaptığı 5 yıllık hizmette kendisini Türkiye'ye tanıtmış olan, Trabzon'a da imza atmış olan, deprem tecrübesi olan bir kardeşimiz. Ulaşımı beraber çözeceğiz, kentsel dönüşümü kendisi çözecek Allah'ın izniyle. Dolayısıyla burada biz 2029 seçimlerine giderken İstanbul'u Allah'ın izniyle çok çok farklı göreceğiz." diye konuştu.

Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğiyle ilgili olarak, "İstanbul'un başta trafik çilesi olmak üzere ulaşım yatırımlarımızla birlikte vatandaşlarımızın rahatladığı, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk ettiği bir İstanbul'u hayal ediyoruz. Her şey hayalle başlar ve o hayalleri de işte bu ekip birlikte gerçekleştirecek. Trabzonlu kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz, İstanbullu kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah el birliği içerisinde İstanbul'umuzu güzel yarınlara hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu ise Kurum ile birlikte çalıştıkları dönemi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bakın pazartesi günü Sirkeci Kazlıçeşme raylı sistem hattı açılacak. Eser ve hizmet ne demektir? Vatandaşlarımızın onu takip etmesini inşallah istiyorum. Yani bu 5 yıllık ara inşallah 31 Mart'ta kapanacak ve hizmetin nasıl yapıldığını Murat kardeşimiz gösterecek İstanbul'da." dedi.

Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İstanbul'un ve Trabzon'un bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler