Manisa'da Gece Yarısı Korkutan Sarsıntı
Manisa, gece yarısı merkez üssü Şehzadeler ilçesi olan orta şiddette bir sarsıntıyla uyandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından paylaşılan verilere göre, depremin tam merkezi Çavuşoğlu Mahallesi olarak saptandı. Saat 01.08 sularında gerçekleşen doğa olayı, şehir merkezinde ve çevre ilçelerde hissedilirken vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu.
Derinlik ve Etki Alanı Belirlendi
Yapılan teknik ölçümlerde, depremin yer yüzeyinin yaklaşık 9,7 kilometre derinliğinde oluştuğu tespit edildi. Yüzeye yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle sarsıntı oldukça belirgin bir şekilde hissedildi. Özellikle yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, ilk panik dalgasının ardından durumun kontrol altında olduğu anlaşıldı.
Can ve Mal Kaybı Bulunmuyor
Sarsıntının hemen ardından bölgedeki güvenlik güçleri ve ilgili kurumlar tarama faaliyetlerine başladı. Şehzadeler Kaymakamlığı ve belediye ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde, herhangi bir binada hasar oluşmadığı ve hastanelere yaralanma ihbarı gelmediği teyit edildi. Depremin ardından bölgede hayatın normale döndüğü bildirildi.